Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Promjena cjevovoda od Autobusnog kolodvora do trajektne luke

28.12.2018. 14:08
Promjena  cjevovoda od  Autobusnog  kolodvora do  trajektne luke


U Biogradu na Moru u Ulici kralja Petra Svačića izvode se  infrastrukturni radovi, promet je reguliran privremenom signalizacijom.
– Riječ je o zamjeni vodovodnog cjevovoda od Autobusnog kolodvora  do trajektne luke. Molimo sve sudionike u prometu da i nadalje kao i dosad s puno strpljenja i uvažavanja budu oprezni u zoni gradilišta te da  poštuju privremenu prometnu signalizaciju, kazao je Marin Colić, direktor Komunalca d.o.o. Biograd.
Vrijednost projekta iznosi milijun kuna osiguranih od Grada Biograda  i Komunalca.
– Grad sudjeluje s 80 posto sredstava ili 800.000 kuna, a Komunalac 20  posto ili 200.000 kuna. Ovo je jedan o primjera primjerene suradnje i  učinkovite sinergije lokalnih jedinica na području bivše općine Biograd s  Komunalcem, ističe Colić.
Radi se o rekonstrukciji dijela gradskog vodovoda na spomenutoj lokaciji.
– Sa suvremenijim materijalima i razvojem tehnologije izrade uporabni vijek cjevovoda vodovodnog sustava se povećava. S promjenom dotrajalih vodovodnih cijevi smanjit će se i gubici vode, poručio je Colić.
Biogradski Komunalac skrbi za vodovod i odvodnju na području bivše  općine Biograd (Biograd na Moru, Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Pašman,  Tkon). Vodoopskrbni sustav Biograda, odnosno distribucijsko područje  Komunalca d.o.o. iz Biograda na Moru osim za korištenje voda izvorišta  na svom području (Kakma, Turanjsko jezero, Biba i Begovača) formiran  je na način da može prihvatiti i vodu susjednih vodoopskrbnih sustava  na tri mjesta.
– Zadatak vodoopskrbnog sustava je da osigura učinkovitu, trajnu i sigurnu opskrbu vodom. Naime, u sklopu velikog projekta aglomeracije  vrijednog oko milijardu kuna, osim dovođenja vode do svakog domaćinstva izvršit će se i rekonstrukcija postojećih distributivnih i tlačnih cjevovoda koji su dotrajali pa se javljaju znatni gubici u vodovodnoj mreži na  ovom području, zaključio je Colić.