Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

VEDRAN URANIJA Radnicima Nasada povećanje plaća od 10 posto

28.12.2018. 14:33
VEDRAN URANIJA Radnicima Nasada povećanje plaća od 10 posto


Mislim da radnici Nasada nisu mogli dobiti bolji božićni i  novogodišnji dar od veće plaće, zadovoljno je naglasio pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija,  na konferenciji za medije sazvanoj zbog povećanja plaća od 10 posto za sve zaposlenike spomenute  komunalne tvrtke, koji su ishodili sindikalni predstavnici.
– Nakon senzacinonalnog uspjeha u Vodovodu gdje smo kada to nitko nije očekivao uspjeli povećati plaće za preko 70 posto radnika sada  smo to uspjeli i u jednoj od najznačajnijih tvrtki u gradu. Svi će zaposlenici od 1. siječnja imati 10 posto veću plaću no tu nećemo stati već  ćemo i u idućoj godini nastaviti i potruditi se da radnici dobiju još veća  primanja i još veću pravnu i socijalnu sigurnost, dodao je Uranija i zaključio kako su veće plaće jedini garant da ljudi neće iseljavati iz Hrvatske.
Nastavak pregovora je najavio i sindikalni povjerenik SSKH Tomislav  Medić koji je informirao okupljene kako su pregovori trajali čak dvije  godine.
Svoje viđenje povećanih plaća imali su i radnici Nasada u čije je ime  govorio jedan djelatnik koji je izrazio zadovoljstvo s 10 posto većom  plaćom no isto tako i nezadovoljstvo što je to napravljeno na način da  se svima poveća plaća u istim postotcima jer će to, kako je dodao, opet  onima koji imaju veća primanja više dignuti plaće u odnosu na one s  manjim primanjima.
– Trebalo je to napraviti na način da se povećanje plaće veže za bodove, a ne ovako jednako svima pa će oni koji imaju veća primanja s  ovim povećanjem dobiti više od nas koji imamo najmanja primanja,  objasnio je jedan od radnika Nasada koji u prosjeku ima, kako se moglo također čuti, svega nešto više od 3.000 kuna plaću. 
Predstavnici Sindikata i Uprave dogovorili su daljnji socijalni dijalog  radi poboljšanja drugih materijalnih prava i uvjeta rada za 142 radnika  te jedne od najznačajnijih gradskih tvrtki.