Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Državni vrh stigao u potresom pogođeni Sisak: ‘Kakva je bila ova godina, tako i završava’

28.12.2020. 09:29


Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković sa suradnicima stigli su malo iza 10 sati u Sisak, gdje ih je dočekala sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i župan Žinić
“Došli smo podržati naše sugrađane u Sisačko – moslavačkoj županiji, koji su pogođeni ovim potresom. Kakva je godina bila, takva je na neki način i završila. Naravno da će sve službe biti na raspolaganju građanima. Ovdje je i Civilna zaštita, pomoći će da se raščiste ove štete, drago nam je da nisu velike”, izjavio je Plenković, dodajući da je od jutra u kontaktu s gradonačelnicima i županom.
“U svakom slučaju sad već imamo dosta iskustva. Nastojat ćemo popisati ove štete i pomoći Sisku, Petrinji i svima kojima je potrebno”, istaknuo je.
Milanović nije dao izjavu, tek je napomenuo da je Plenković sve rekao.
 


 
Predsjednik Republike Zoran Milanović obići će u ponedjeljak potresom pogođena područja Siska i Petrinje, izvijestili su iz Ureda predsjednika. Dolazak predsjednika Republike ispred zgrade Županije u Sisku predviđen je u 10 sati, a dolazak u Petrinju oko 11 sati.
Premijer Andrej Plenković sa suradnicima u ponedjeljak će posjetiti Sisak i Petrinju, nakon nekoliko jakih potresa koji su jutros zatresli to područje.
Premijer najprije ide u Sisak, gdje će biti u 10 sati (ispred zgrade županije) , a poslije toga će, oko 11 sati, biti u Petrinji.
Iz Službe za odnose s javnošću izvijestili su da je premijer u Vladi na sastanku s rukovoditeljicom Seizmološke službe Ines Ivančić.
Uz premijera će biti potpredsjednici Vlade i ministri Davor Božinović i Tomo Medved te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministar zdravstva Vili Beroš.
Konferencija za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ostaje u 11 sati.
Govorit će ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.