Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ispratili je u mirovinu bakljadom i pjesmom

28.12.2020. 08:58


Nakon 32 godine rada u Konzumu na Bilom brigu, najomiljenija kvartovska trgovkinja Zorka Tomić otišla je u mirovinu, i to sa stilom. Kao da dočekuju kakve nogometne zvijezde, Zoru su ekipa s Bilog briga, njezine kolegice i šef te uža obitelj ispratili uz bakljadu i pjesmu.
Iako je Zora, kako kaže, skužila da oni nešto pripremaju, ipak su uspjeli unijeti element iznenađenja jer nije znala kad će to točno biti. A paljenje baklji na njenoj putanji kojom prolazi kad odlazi s posla, svakako nije očekivala.
– Bilo je fascinantno. Kao da sam na utakmici. Sve je prošlo lipo, baš kako triba, kaže Zora koju je Inicijativa BRIGom za Bili brig prošle godine proglasila osobom godine za 2019. godinu.
Uvijek nasmijana, spremna priskočiti, brza, okretna, sve probleme rješava u trenutku, pakira u vrećicu, nudi popust… Sve to opet tako nenametljivo i simpatično. Radeći u današnjem Konzumu, koji je prethodno bio Zadranka, u 32 godine postala je zaštitno lice dućana, ali i kvarta.
Zora će nedostajati mnogim kupcima dućana u središtu Bilog briga, ali oni njoj, kaže, neće stići nedostajati.
– Meni je taj dućan na dohvat ruke pa ću ja sigurno njih često viđati. Samo sad bez posla, kaže Zora kroz smijeh. Radosno je i zahvalno dočekala odlazak u mirovinu.
– Čovjek radi cijeli život i sretan je kad je živ i zdrav i dočeka svoju mirovinu, govori Zora dodajući da je svoj posao i ljude jako voljela.
Inicijativa BRIGom za Bili brig je organizirala ovu malu feštu prilikom Zorinog odlaska u mirovinu. Kako kaže Marin Pijaca, Zora je svima uvijek bila draga, nasmijana, svih poznavala i uvijek prema svima bila dobra.
– Iznaneđenje za Zoru je bilo i u tome što je trebala raditi još nekoliko dana, ali jučer je, uz to malo druženje bio i njezin zadnji dan pa joj je i to neka vrsta poklona bila. Pripremili smo bakljadu, otpjevali nekoliko pjesama uz gitaru, njezine kolegice su pripremile kolače i malu zakusku u prostorijama Mjesnog odbora Bili brig… Došla joj je i uža obitelj te ljudi iz kvarta. Bilo joj je drago, malo je i zaplakala, kazuje Pijaca.