Najpotrebitijim Privlačanima 72 kg ribe i 1.000 kn božićnice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Plemeniti ribar i socijalno osjetljiva Općina
Ribarski obrt Nikola Kosanović je najpotrebitijim darovao 72 kilograma friške ribe, a Općina Privlaka 1.000 kuna božićnice, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica TZO-a Privlaka, dok je načelnik Begonja istaknuo kako su u fokusu Općine osim infrastrukturnih projekata i socijalni programi
TZO PRIVLAKA
Ribu su dijelili Luka Mustać i Marin Buškulić

Umirovljenici iz Privlake obradovali su se božićnicama koje im je omogućila Općina. Božićnom darivanju pridružio se i privlački ribar Nikola Kosanović iz Sabunika, koji je samoinicijativno odlučio darovati korisnike socijalne potpore friškom ribom.
- Naime, Nikola je darovao 72 kilograma ribe našim najpotrebitijim umirovljenicima, dok je Općina Privlaka osigurala po 1.000 kuna, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica TZO-a Privlaka.
Na kućne adrese ribu su odnijeli privlački komunalni izvidnici Luka Mustać i Marin Buškulić.
- Nikola, plemeniti ribar, odlučio se u suradnji s Općinom na ovaj lijepi čin te je s načelnikom Gašparom Begonjom dogovorio podjelu za najpotrebitije mještane, istaknula je Zorić Sarađen.
Bila je to prigoda da se Kosanović prisjeti svoje generacije te da načelnik Gašpar Begonja ukaže na sadašnje demografsko i gospodarsko stanje Privlake čiji će proračun nastojati pratiti infrastrukturne i socijane projekte.
- Moglo bi se reći da smo bili najjača generacija, brojčano nas je bilo više od sedamdeset. Bili smo prva generacija koja je krenula u novu školu. Bili smo sigurno jedna od najboljih generacija, kazao je Nikola Kosanović, jedan od onih koji je ostao u rodnom kraju, za razliku od onih koji su se rasuli po svijetu.
Privlaka je, naime, u posljednjih 20 godina izgubila čak jednu trećinu stanovnika, 1989. brojila je 3.400, a danas tek 2.300 stanovnika.
- Općina ulaganjem u komunalnu infrastrukturu i svojim potporama brine za žitelje od rođenja pa do treće životne dobi. Štoviše, jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj i potrebite. Sa željom da se zaustavi pad broja stanovnika našeg kraja ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života i razvoj zajednice, istaknuo je načelnik Begonja.
Inače, proračun Općine Privlaka za 2021. godinu predviđen je u iznosu od 32.596.650 kuna te je s obzirom na proračun za 2020. godinu veći za 7.723.100 kuna ili za 23,7 posto. Najvažnija, kaže on, a samim tim i temeljna osnova, za izradu općinskog proračuna za 2021. godinu i projekciju za 2022. i 2023. godinu je razvoj cjelokupnog područja općine kao i poboljšanje uvjeta života svih žitelja.
- Prioriteti Općine Privlaka u 2021. godini su kapitalna ulaganja: gradnja dječjeg vrtića, gradnja reciklažnog dvorišta, gradnja nadstrešnice za kapelicu na groblju, gradnja nogostupa, sanacija obalnog pojasa od štete uzrokovane elementarnom nepogodom, te također uređenje plaža i lučica. Nastavlja se ulaganje u projekte koji su od važnosti za razvoj općinske infrastrukture, ali i socijalni projekti kojima Općina nastoji pomoći umirovljenicima i potrebitima.Plemeniti ribar i socijalno osjetljiva Općina.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)