Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Krste Ramić za načelnika Starigrada

Autor: Velimir Brkić

28.01.2009. 23:00
Krste Ramić za načelnika Starigrada

Foto: Zvonko KUCELIN



Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, kandidat je HDZ-ovih temeljnih ogranaka u Starigradu i Selimama za novog-starog starigradskog načelnika, izvijestili su nas jučer u redakciji Zadarskog lista predsjednici temeljnih ogranaka ovih podvelebitskih naselja, Tomislav Ramić i Šime Bucić.
Temeljni ogranak HDZ-a Starigrad je, kaže Tomislav Ramić, gotovo apsolutnom većinom glasova na sjednici održanoj u utorak navečer podržao Krstu Ramića za općinskog načelnika na lokalnim, neposrednim izborima koji će se održati 17. svibnja. Tog ćemo dana po prvi puta moći s posebne liste neposredno izabrati svog općinskog načelnika, gradonačelnika ili župana što predstavlja najveću novinu u odnosu na dosadašnji način biranja.
Jedinstven prijedlog ovih dvaju temeljnih ogranaka za HDZ-ovog kandidata za načelnika, dakako trebaju potvrditi i usvojiti i većina od 14 članova Općinskog ogranaka HDZ-a Starigrad na čijem je čelu starigradski doajen HDZ-a Role Dokoza. Prema preporuci Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i njihovog šefa, ministra Božidara Kalmete svi HDZ-ovi kandidati za načelnike, gradonačelnike i župana moraju se istaknuti do 15. veljače. U međuvremenu OO HDZ Starigrad 8. veljače predstoji organiziranje svečanosti obilježavanja 19-godišnjice osnutka HDZ-a u ovoj podgorskoj općini.
A kako je javnosti već poznato da je zbog raznoraznih razloga pukla “ljubav” između predsjednika HDZ-a Dokoze i HDZ-ovog načelnika Ramića, sjednica OO HDZ Starigrad zasigurno će se s nestrpljenjem isčekivati.