"Athena" u Zadru

Slika korisnika admin
athena
Athena pred Zadrom

Kruzer "Athena" ponovno je, po drugi put ove godine, u zadarskoj luci. Stigao je u srijedu navečer, ostat će tri noći i iz Zadra će isploviti u subotu ujutro. Ovaj brod koji plovi pod zastavom Malte je ovoga "vijađa" dovezao 45 putnika, koje je iskrcao u Zadru i opet će u petak navečer ukrcati nove putnike koje će povesti na kružno putovanje po Jadranu. "Athena" je prvi kruzer kojemu je Zadar ukrcajno-iskrcajna luka. Isto to radi i njegov blizanac "Artemis", koji je u Zadru već bio 12. siječnja i ponovo se očekuje 2. veljače. Oba pripadaju jednoj agenciji s Caymanskog otočja, a plove pod zastavom Malte.

Inače, "Athena" je mali kruzer dužine 58,80 metara, s gazom od tri metra i prevozi 52 putnika. Za razliku od velike portugalske "Athene" koja je također ove godine na rasporedu za Zadar, ali tek u rujnu i listopadu. To je veliki kruzer koji prima 600 putnika.

Mala "Athena" je u Zadar stigla iz Šibenika i tamo će joj s novim putnicima opet biti prvo pristajanje. U Zadar ponovo stiže u veljači i ožujku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno