Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ganzulić “turistički” zamjenik

Autor: Teuta Babajko Jamičić

28.01.2010. 23:00
Ganzulić “turistički” zamjenik

Foto: Adam VIDAS



Uz Vrančićeva zamjenika na Skupštini je izabrano i novo Turističko vijeće te članovi Nadzornog odbora
Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, koji je prema novome Statutu i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra te Turističkog vijeća i Skupštine, imenovao je Branka Ganzulića za svoga zamjenika na spomenute “turističke” dužnosti. Ganzulić kao dugogodišnji predsjednik Turističke zajednice grada Zadra logičan je izbor zadarskog gradonačelnika, koji će, prema Vrančićevu vjerovanju, dodatno unaprijediti suradnju između Grada Zadra i Turističke zajednice Zadra.
Podsjetimo, novi ustroj prema kojemu su gradonačelnici ujedno i predsjednici turističkih zajednica utvrđen je novim Statutom Hrvatske turističke zajednice, koji je Ministarstvo turizma službeno potvrdilo krajem prošle godine. Nakon takvih izmjena mnogi gradonačelnici su najavili da će za obavljanje dužnosti predsjednika turističke zajednice imenovati svoje posebne savjetnike, odnosno zamjenike koji će ih predstavljati. To je danas na Osnivačkoj i Izbornoj skupštini Turističke zajednice grada Zadra i učinio dr. Vrančić, imenujući Ganzulića za svoga zamjenika.
– Dobra suradnja koju Turistička zajednica i Grad Zadar imaju godinama, vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti jer promjene ustroja, predviđene novim Statutom, u biti ništa ne mijenjaju. Uz dužnost gradonačelnika sada sam i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra, njezine Skupštine i Turističkog vijeća, a sve skupa teško je kvalitetno obavljati, zbog čega sam Branka Ganzulića imenovao za svoga zamjenika. Ganzuliće će za navedene dužnosti meni i odgovarati, a kako bi suradnja bila što bolja, i Grad Zadar se učlanio u Turističku zajednicu grada Zadra, govori dr. Vrančić, nastavljajući da će i dogradonačelnik Dražen Grgurović predstavljati Grad Zadar kao član Turističkog vijeća.
Na današnjoj Skupštini izabrano je i Turističko vijeće koje zajedno s predsjednikom dr. Vrančićem broji devet članova. Uz dogradonačelnika Grgurović kao predstavnika Grada Zadra, za članove Turističkog vijeća imenovani su: Toni Štimac iz Falkensteiner Hotels & Resorts Borik, Hrvoje Anić iz hotela “Pinije”, Mario Božulić iz Konzuma, Mladenka Štura iz hotela “Bastion”, Tomislav Fain kao predstavnik turističkih agencija, Miljenko Dunatov kao predstavnik nautičkog turizma i Dubravko Milin Kvisko kao predstavnik ugostitelja. Na Skupštini je imenovan i Nadzorni odbor, u kojem će sjediti Stipe Knežević, Mladen Malta i član Turističke zajednice Zadarske županije. O njegovu imenu odlučit će se naknadno.
– Turizam je jednim dijelom iluzija i fantazija, stoga očekujem od vodećih ljudi u Turističkoj zajednici grada Zadra da iskoriste i objedine zadarske kreativne snage kako bi zajednički osmislili i obogatili gradske turističke manifestacije. Zadar ima kreativnu snagu, samo je treba objediniti i ljudima pružiti šansu da pokažu što znaju. Uz to, očekujem da program za tekuću godinu bude izrađen već 1. siječnja te godine. Naravno, ne moraju se znati svi detalji, no prioriteti i okosnice turističke ponude moraju biti poznate, govori dr. Vrančić, najavljujući da će i ove godine uz redovite programe turističku sezonu obilježiti jedan upečatljiv događaj.


 PARTNERSKI ODNOSI


Branko Ganzulić, novoizbrani zamjenik na sve funkcije dr. Vrančića u Turističkoj zajednici grada Zadra, smatra kako je novi ustroj zapravo formalnost kojom je poboljšan odnos Turističke zajednice i Grada Zadra.
– Suradnja Grada Zadra i Turističke zajednice ovako je i službeno potvrđena, formalizirana, a u konačnici bi trebala rezultirati kvalitetnijim turističkim rezultatima. Grad Zadar i Turistička zajednica su partneri u razvoju turizma, stoga je novi ustroj čisto stvar logike, kaže Ganzulić, istući kako će predložiti dr. Vrančiću da Turistička zajednica barem jednom godišnje o svome radu izvijesti Gradsko vijeće Grada Zadra, što do sada nije bio običaj.