Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrijeme je za gostujući uspjeh

28.01.2011. 23:00
Vrijeme je za gostujući uspjeh


U 14. kolu, prvom drugoga dijela prvenstva, odbojkašice Zadra pretrpjele su težak poraz od lidera Marine Kaštela na njegovu terenu. Trener Robert Kresoja opisujući odnos snaga na terenu rekao je kako su ih Kaštelanke “pomele”, a tu se onda nema mnogo što dodati. Zadranke su u tri seta skupile sveukupno 30 poena i vjerujemo kako se ni one same ne mogu sjetiti kada su dobile manje poena na jednoj utakmici.
U prošlom kolu Zadar je bio jedna od dvije ekipe koje nisu uspjele “uloviti” niti seta, a jedna od četiri koja nije uspjela uhvatiti bod. Porazom je sastav Zadra pao za još jedno mjesto na prvenstvenoj ljestvici pa sada zauzima 10. poziciju od 14 klubova s istim brojem bodova kao 11. Nova Gradiška, koja je u prošlomu kolu uspjela osvojiti bod kod Šibenika. Zadranke je pretekla Marčana koja je na svomu terenu s 3:0 pobijedila Dubrovnik, posljednju ekipu lige, jedinu koja uz Zadar u prošlomu kolu nije uspjela osvojiti ni set.
Danas u 18 sati Zadar igra u Dubrovniku protiv istoimenoga sastava, koji je spao na niske grane nakon što je ne tako davno bio prvakom Europe. Zadnja ekipa lige dočekuje desetoplasirani sastav i pitanje je koliko su Dubrovčanke u pauzi prvenstva uspjele posložiti svoje redove. Čini se kako su ipak nešto jače i kako njihova sveukupna dosad samo 3 boda, koja su dobili u davnom četvrtom kolu protiv sastava Drenove, mogu biti varka za gošće jer je Dubrovnik u prošlomu kolu, premda nije dobio niti set, dobro namučio Marčanu.


 DRUGA LIGA


U Drugoj ligi – jug očekuje nas posebno zanimljiv susret između Bibinja i druge ekipe Zadra gdje Bibinjke danas u 14 sati na svomu terenu mogućom pobjedom mogu preteći dva susjeda, jer ih od Zadra i Donata dijeli samo jedan bod. U nedjelju će Zadar odigrati i zaostalu domaću utakmicu iz prošlog kola protiv Makarske, a Makaranke će po povratku kući svratiti u Bibinje gdje ih očekuje utakmica 15. kola. I Arbanasi igraju s Makarskom, ali u subotu u gostima, a Donat očekuju dug put u Ćilipe.