Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Martinović pola boda od vodećih

Autor: Ante Vidović

28.01.2013. 23:00
Martinović pola boda od vodećih

Foto: Sebastian GOVORČIN



Na vrlo izjednačenom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u šahu na Plitvicama u sedmom su kolu odlučene tri partije nakon čega se u vodstvu nalazi čak polovina sudionika. Kolo je obilježio Splićanin Ivan Šarić, koji je briljantnom tehnikom u topovskoj završnici s raznobojnim lovcima nadigrao branitelja naslova prvaka Mladena Palca i nanio mu prvi poraz. Vrlo dobro igrao je i Ognjen Jovanić, koji je originalno vođenom akcijom na daminu krilu doveo Roberta Zelčića u bezizlazan položaj i osvajanjem figure nanio suparniku četvrti poraz. Na začelju je “prikovan” i prvi nositelj Zdenko Kožul, koji je nerezonski izbjegavao vječni šah i pružio priliku Zadraninu Saši Martinoviću da zabilježi prvu pobjedu. Partija Jovanović – Stević završena je salonskim remijem, a mnogo borbe nije bilo ni u partiji Janković i Brkić. U areni su najduže ostali Ante Šarić i Davorin Kuljašević, ali usprkos pješaku više u završnici Splićanin nije uspio osvojiti cijeli bod.
Rezultati 7. kola: Kožul – Martinović 0:1, A. Šarić – Kuljašević remi, Janković – Brkić remi, Palac – I. Šarić 0:1, Jovanović – Stević remi, Jovanić – Zelčić 1:0.
Redoslijed: I. Šarić, Janković, A. Šarić, Stević, Jovanić i Kuljašević po 4 boda, Brkić, Palac, Jovanović i Martinović po 3,5, Kožul i Zelčić po 2 boda.