"Tornado" tvrdi da su platili dug i nema razloga za stečaj

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Udruga navijača Tornado Zadar je zaključno s 29. prosincem  prošle godine platila cijeli dug u iznosu od 26.500 kuna. No o tome nismo obavijestili Trgovački sud u Zadru - kazao je jučer predsjednik Tornada Luka Buljat, koji nam se javio, nakon što smo prenijeli odluku tog suda da je u skraćenom postupku otvoren i odmah zatvoren stečaj njihove  udruge.

U skladu sa zakonom već teku vrlo kratki zakonski rokovi za žalbu na  ovu odluku suda, čijom pravomoćnošću se Udruga Tornado briše iz registra udruga. Buljat je zbog toga najavio kako već u ponedjeljak, 1.  veljače idu na Trgovački sud s dokazima o podmirenju dugova, ali i kako  bi zaustavili gašenje njihove udruge.

- Ne bih govorio o tome što ćemo napraviti ako se Tornado izbriše iz  registra udruga. Htio bih samo izvijestiti kako smo kolege i ja, koji smo 1.  listopada 2015. godine preuzeli vodstvo naše udruge, u tri mjeseca uspjeli obaviti veliki posao. Prikupili smo novac i otplatili sve dugove,  uključujući i onaj za struju, koja nam je bila isključena - istaknuo je predsjednik Tornada te dodao kako su, u skladu sa zakonom, održali skupštinu i izradili sve izvještaje koje traži zakon, što se, tvrdi, nije poštivalo zadnjih desetak godina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno