Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Četiri policijske škode i “marica” u potjeri po Bilom brigu i Plovaniji

28.01.2017. 23:00
Četiri policijske škode i “marica” u potjeri po Bilom brigu i Plovaniji


Nakon nekoliko kilometara filmske policijske potjere izvan grada, a potom i na predjelima Bili brig i Plovanija, u kojoj su sudjelovala četiri policijska osobna vozila i jedna »marica«, jučer su u prostorije policije u poslijepodnevnim satima privedena dva muškaraca u dobi od 29 i 30 godina. Prema neslužbenim informacijama dvojac se dao u bijeg u Poličniku gdje je policija došla zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira u dvorištu jedne obiteljske kuće. Tu se prvo verbalno, a potom i fizički sukobilo nekoliko muškaraca s vlasnikom kuće, a kad su čuli da dolazi policija, pobjegli su. Muškarci koje je nakon potjere policija jučer poslijepodne sustigla i uhitila na Plovaniji, po svemu sudeći su upravo nepozvani gosti iz dvorišta napadnutog muškarca u Poličniku. No jučer poslijepodne u PU zadarskoj nismo mogli doći do konkretnijih podataka i detalja o tome što se ovom dvojcu stavlja na teret.
– Kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca je u tijeku. Tek po dovršetku moći ćemo govoriti o eventualnoj prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti, rekli su u nam u dežurstu Operativno-komunikacijskog centra policije.
Policijska potjera na relaciji Poličnik – Zadar privukla je pozornost brojnih građana, a nakon što su bjegunci kod trgovačkog centra Supernova skrenuli na zaobilaznicu prema Bilom brigu, stanarima tog naselja nije bilo svjedeno.
– Samo sam vidio neki automobil, mislim da je bio peugeot, kako sumanuto juri tu kod tržnice na Bilom brigu i potom bez kočenja ulijeće na raskrižje pa nastavlja prema šumarku ispod zaobilaznice prema Plovaniji. Za njima su u potjeri bile četiri policijske škode i jedna marica. Ljudi su se u šoku okretali i gledali što se zbiva. Sva sreća da nitko nije stradao i da nisu naletjeli na pješake, na neko dijete tu u ovim uskim uličicama između zgrada i kuća, kaže nam jedan očevidac potjere s Bilog briga dodajući kako je kasnije čuo da su bjegunci uhvaćeni na Plovaniji pred sumrak.