Maškare "osvojile" Biograd na Moru (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika valentinam
SMJENA VLASTI
Želim vam vesele maškare te puno sreće i uspjeha u vladanju gradom. Ako budete dobri nećemo vas ni micati, a ako ne morat ćemo mi opet, poručio je Stopfer koji je zahvalio Udruzi Tome Krnjeval na organizaciji te maškaranim gostima iz iz Slovenije, Nove Gradiške, Primoštena, Trogira, Vrsi i Nina
Velimir BRKIĆ
Atraktivne spremačice apartmana iz Nina

Maškare su ovladale Biogradom na Moru, kraljevskim gradom u srcu Dalmacije. Marijan Stopfer, biogradski dogradonačelnik, ispred Gradske uprave predao je ključ grada u ruke Ines Miloš, meštrovice Zimskog biogradskog karnevala, te je tako započelo 17-dnevno maškarano ludilo.

- Želim vam vesele maškare te puno sreće i uspjeha u vladanju gradom. Ako budete dobri nećemo vas ni micati, a ako ne morat ćemo mi opet, poručio je Stopfer koji se zahvalio Udruzi Tome Krnjeval na organizaciji te maškaranim gostima iz Markovca pri Ptuju iz Slovenije, iz Nove Gradiške, Primoštena, Trogira, Vrsi i Nina.

Karnevalski zastor se zatvara na pokladni utorak, 13. veljače, velikom karnevalskom povorkom, maškaranom zabavom, čitanjem optužbe, obrane i teštamenta Tome Krnjevala te osudom krivca za sve nedaće.

- Napaćeni puče biogradski, došli su nam i Slovenci s kojima vodimo pregovore o davanju koncesije za kočarenje od Bošane do Kumenta. Nude nam izgradnju žičare od Jankolovice do Sv. Katarine ili skijašku skakaonicu na Solinama. Provest ćemo referendum, objavila je meštrica Ines čije su maškare bile u maskama "Disco 70-tih".

Program je započeo karnevalskom povorkom Udruge Tome Krnjeval i gostiju iz Hrvatske i Slovenije, od OŠ Biograd na Moru, prema jugu, preko rive i điradom po Poluotoku sve do pozornice kod Gradske uprave.

Pod voditeljskom palicom vješte animatorice novinarke Jelene Sučić, redali su se "zvončari – koranti" iz Markovca pri Ptuju iz Slovenije, osnovani još 1960. Maškare iz udaljene Nove Gradiške iz Karnevalske udruge Maks digle su prašinu na pozornici maskama "Viva Mexico". Udruga žena Aenona koja djeluje već 12 godina mamila je pljesak nazočnih izvedbom plesnog igrokaza "Manda i spremačice".

- Dolazimo iz nekih prošlih vremena kad su ovim područjem šetali magarci i ovce. Vraćamo vas u 7. stoljeće, najavile su maškare iz Vrsi koje su uprizorile spektakularni igrokaz "Dolazak Hrvata na more".

Maškare iz Udruge karnevala Općine Primošten Krč bili su "Gusari", a Karnevalska udruga Rašpin Jute iz Trogira uprizorila je "Hrvatsku stvarnost" o hrvatskoj mladeži i obiteljima iseljenim u zelenu Irskoj popraćenu pjesmom: "Da zadovoljan kući bude tata, u Dublinu osnovasmo Klub Hrvata…".

Bogati zabavni program, tombola i druženje s gostima nastavilo se kod Renea u Bure centru kroz maskenbal do dugo u noć. Za urnebesnu maškaranu zabavu bila je zadužena grupa "Rok koji svira Rock".

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)