Make up trend za proljeće je: sjaj, puno sjaja, lice koje obasjava

Slika korisnika valentinam
MARTINE THOMAS
Neke stvari nikada neće izaći iz trenda, a to su crveni ruž za usne i nude look. To se uvijek nosi no kako je moda promijenjiva tako nam najpoznatiji svjetski vizažisti svake sezone predlažu neke nove boje, načine šminkanja, oblikovanja obrva, naglašavanja trepavica....
Martine Thomas otkriva koji su novi trendovi u 2018.

Ovog proljeća sjajimo! Najnoviji make up trendovi predviđaju puno sjaja, „friško“ lice koje plijeni, koje obasjava, nešto potpuno drugačije od još uvijek aktualnih zimskih mat trendova, informira nas poznata zadarska i ne samo zadarska pjevačica Martine Thomas. Većina javnosti ne zna no Martine osim mikrofonom vješto barata i make up kistovima, bojicama, puderima, ruževima i svom ostalom opremom za uljepšavanje, radeći već godinama i kao vizažistica. Porijeklom Haićanka, rođenjem Newyorčanka, a zadnja dva desetljeća mjestom stanovanja Zadranka, Martine se s make up-om susrela još u mladosti u New Yorku gdje završava školu za profesionalnog vizažistu. Usporedno s pjevačkom karijerom u Velikoj jabuci godinama se bavila i šminkanjem, nastavivši i po dolasku u Zadar. No do prije pet godina uglavnom amaterski za prijateljice, poznanice ili tu i tamo za potrebe uljepšavanja manekenki na kakvoj modnoj reviji ili vjenčanju da bi se, spomenuto, 2013.-te odlučila otvoriti vlastiti make up centar.

Odlučila i krenula

- Godinama su me pitali kada ću krenuti, kada ću otvoriti vlastiti salon i startati, ne samo s uslugama profesionalnog šminkanja već i tečajevima make-upa. I onda sam se jednog dana odlučila i krenula. Sada, pet godina kasnije mogu reći da sam zadovoljna zbog poteza koji sam napravila jer držim da se u životu ako želimo biti uspješni moramo baviti stvarima koje volimo, a prije svega volim pjevati i šminkati, priča Martine.

Dodaje da je katkad jako teško uskladiti sve obaveze, tim više što je prije dvije godine po treći put postala mama no za sada joj ipak uspjeva sve stići.

- Ne mogu reći da nije naporno, pogotovo zbog toga što moji momci iz Black Coffee i ja u zadnje vrijeme jako puno nastupamo, ne samo u Hrvatskoj već i šire no kad nešto voliš nekako se snađeš i pronađeš vrijeme. U Black Coffee sam sada evo već osam godina i puno smo toga zajedno napravili, a pohvalit ću vam se da nam nakon dvije godine i albuma „Yo Yo“ nakon ljeta izlazi i novi album obrada poznatih francuskih šansona. Neke smo pjesme već snimili poput čuvene Brelove „Ne me quitte pas“, nigdje ne žurimo, polako, kako stignemo, naglašava pjevačica i vizažistica.

Martine je uz engleski kao porijeklom haićanki drugi rodni jezik francuski pa nerijetko pjeva i na francuskom na koncertima, a neke od skladbi koje su postale na neki način zaštitni znak njihovog glazbenog opusa uskoro će trajno zaživjeti i na novom nosaču zvuka.

Važna podrška obitelji

- Volim i mikrofon i make up pribor i sretna sam što imam prilike raditi i jedno i drugo, priznaje pjevačica i dodaje da joj u svemu puno znači i podrška obitelji, prije svega supruga i dvoje starije djece koji su već na fakultetima.

- Ono dvoje starijih mi pomaže konkretno, a ova moja najmlađa, što reći za nju, i ona mi daje „vjetar u leđa“ kada se nasmije, kada me gleda dok radim probe i pjevuši zajedno sa mnom. Mislim da će kada odraste biti pjevačica kao i ja. Još je malena, no ima potencijala, smije se Martine.

Pitamo ju osim sjaja što nam još novoga savjetuju profesionalci make up umjetnosti?

- Neke stvari nikada neće izaći iz trenda, a to su crveni ruž za usne i nude look. To se uvijek nosi no kako je moda promijenjiva tako nam najpoznatiji svjetski vizažisti svake sezone predlažu neke nove boje, načine šminkanja, oblikovanja obrva, naglašavanja trepavica.... No, bez obzira na trend ja uvijek kažem: da, lijepo je biti u trendu, lijepo je naučiti i napraviti nešto novo no dobar make up prije svega mora ići u skladu s crtama lica i godinama. Primjerice što je žena starija to make up treba biti nježniji, mekši, naspram mladih djevojaka koje si mogu dopustiti „težu“ šminku. No i tu treba znati mjeru. Evo ono što vidim kod zadarskih cura je često pretjerivanje s umjetnim trepavicama i naglašavanjem obrva. Umjetne trepavice trebaju biti diskretnije, pogotovo za dnevne prilike kao što i obrve ne smiju biti tamnije od izrasta kose već jednu nijansu svijetlije. Plavuše pak trebaju odabrati tek malo tamnije obrve ne dopuštajući si da, kako to sada često viđam obrve budu u prvom planu. Isto tako treba jako paziti na simetričnost i oblik obrva što je zahtjevan proces za koji preporučujem kontaktirati profesionalca. Što se tiče pudera radije kompaktni puder nego tekući i u prahu te kada su u pitanju neka svečana događanja također ići profesionalcu jer nanjeti diskretnu i laganu šminku nije problem no konturiranje lica, jaki make up ipak treba prepustiti ljudima koji su se za to školovali, savjetuje Martine.

Trendovi za 2018.

Dobar puder je, kako dalje dodaje, osnova ujednačenog tena pa stoga treba voditi računa pri kupnji bojom ga uskladiti s dekolteom.

- Moje dame kada idete kupiti puder ne gledajte lice ni ruke, pravu ćete boju odabrati ako puder prilagodite svom dekolteu, poručuje vizažistica i zaključuje s još jednom preporukom vezanom za trendove proljeće 2018.

- Osim sjaja trend ovoga proljeća su i naglašene crne oči, naravno opet u skladu s licem i dobom dana, diskretnije ujutro i uočljivije navečer. A onda uz to, što ja posebice jako volim, a vidim da žene u Zadru i ne dijele baš moj stav – naglasak na usne. Mnoge se žene ovdje ne usuđuju naglasiti usne, pogotovo ako su im tanje no moja je preporuka: žene, usne su ženstvene, usne traže upadljiv ruž i koristite ga, poziva Martine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)