U lovu na lavove u Južnoj Africi ubijen je paški hotelijer

Slika korisnika valentinam
TRAGEDIJA NA SAFARIJU
Južnoafrička policija potvrdila je da je u tragičnoj nesreći na imanju Leeubosch Lodge nadomak Setlagolea ubijen 75-godišnji Pero Jelinić. Neslužbeno doznajemo da je riječ o vlasniku hotela na Pagu, inače osobi poznatoj u lovačkim krugovima
Uzgoj lavova na farmama je jako kontroverzna industrija

Pod okolnostima koje se još uvijek istražuju u lovu na lavove u Južnoafričkoj Republici u subotu je ubijen 75-godišnji hrvatski državljanin Pero Jelinić. Iz neslužbenih, ali dobro obaviještenih izvora, doznajemo da je riječ o vlasniku hotela na Pagu, koji je u lovačkim krugovima poznat po svojim brojnim trofejima.

Vijest o tragediji potvrdio je policijski kapetan Charlize van der Linden koji je izjavio da je kad se zbila tragična nesreća Jelinić s još dvojicom Hrvata bio u lovu na lavove na imanju Leeubosch Lodge nadomak Setlagolea, na sjeverozapadu Južnoafričke Republike, na granici s Bocvanom. Prema onome što je priopćio van der Linden, prije nesreće lovci su već ubili jednog lava i bili su na tragu drugom kad je Jelinića pogodio metak. Helikopterom je žurno prebačen u bolnicu Vryburg, no unatoč svemu poduzetom, liječnici mu nisu mogli spasiti život.

Kako prenose afrički mediji, otvorena je istraga za ubojstvo, a policija istražuje i sumnje u ilegalno posjedovanje oružja.

- U ovoj fazi istrage još nije jasno tko je ispalio koban hitac koji je pogodio gospodina Jelinića. Istraga je tek započela - izjavio je policijski kapetan.

Vlasnik imanja Leeubosch Lodge, dr. Gideon Engelbrecht, izjavio je za najveći južnoafrički informativni portal News24 da se u trenutku nesreće nije nalazio na farmi već da je bio na poslu kad je dobio alarmantni poziv. Angažirao je helikopter kojim je unesrećeni prebačen u bolnicu, a o svim drugim detaljima nesreće ne može govoriti zbog toga što je istraga tek započela.

Južnoafrička legalna, ali jako kontroverzna industrija uzgoja lavova na farmama za lov u posljednje je vrijeme na žestokom udaru međunarodnih i afričkih lovnih organizacija. Posebice onih američkih koje se protive ovakvom uzgoju divljih mačaka isključivo za lov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika momcilo
Tija čovik da ima trofej afričkeg tigra pa umisto tigra odnija vrak njega . Triba ga priparirat i obisit u konobi ka trofej i obavist da se nevaja pucat u živinu ipogotovo pitomu uzgajanu na farmi ka one jadne beštije ća je pobil tito u karađorđevu .