Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zbog stare Tehničke škole uskoro izmjene PP Poluotoka

29.01.2019. 11:44
Zbog stare  Tehničke škole  uskoro  izmjene PP  Poluotoka


Grad Zadar uskoro bi trebao ići u izmjene prostornog plana  Poluotoka, odnosno onog dijela gdje se nalazi stara Tehnička škola, kako  bi se omogućilo Sveučilištu da dobije građevinsku dozvolu te ispuni sve  uvjete za nastavak projekta uređenja te derutne zgrade.
– Jedna uredba u prostornom planu određuje kako u projektu moramo  imati parkirališna mjesta kako bismo ostvarili sve uvjete za dobivanje  građevinske dozvole. Međutim, mi smo dobili česticu koja je jednakih  veličina kao i zgrada, a riječ je o starijem dijelu zgrade škole, te nismo u  mogućnosti tamo napraviti parkiralište. Osim, toga, oko nas je prometnica i nemamo uvjete za izgradnju odnosno uređenje  parkirališta. Zbog  toga je Grad odlučio izmjeniti prostorni plan nakon čega ćemo dobiti i  građevinsku dozvolu, čime će sva dokumentacija biti spremna za prijavu  za EU projekte, točnije ITU, a vrijedan je oko 3,5 milijuna eura, rekao  nam je Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru. Istaknuo je kako oni u  projekt kreću neovisno o Školi za primijenjenu umjetnost, koja je dobila  drugi dio Tehničke škole gdje su bile radionice.
Iz Grada su nam potvrdili kako je riječ o proceduri te kako će planove  prilagoditi, odnosno učiniti sve kako bi Sveučilište što prije moglo krenuti u projekt.