Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HT PREMIJER LIGA Idealna kombinacija – pobijediti i rasporediti minutažu

29.01.2021. 12:01


O napornom ritmu koji je zahvatio košarkaše Zadra tijekom ovog siječnja ispisalo se redaka i redaka tekstova. Ponavljati se kao papagaj zato nije potrebno jer su na Višnjiku već pomalo naviknuti na ovaj urnebesan raspored koji ih gura praktički svakih 48 sati u natjecateljski pogon, pa je nakon Krke u nedjelju, Hermesa u ponedjeljak i Alkara u srijedu, petak rezerviran za novu utakmicu, ponovno u HT Premijer ligi, ali ovog puta na domaćem terenu protiv Furnira.


Igrači iz drugog plana
Sreća u cijeloj toj nesreći za momčad koju predvodi Ivan Perinčić što su im se, u tom suludom nizu, s druge strane terena našla tri posljednjeplasirana sastava hrvatskog prvenstva. Puno je lakše izgurati ovaj maraton kad je protivnik slabije kvalitete, a to se najbolje primijetilo u Sinju gdje je domaćin trajao u svom otporu nekih 15-ak minuta nakon čega su Zadrani rekli dosta i zagradili sve prilaze košu što je prouzročilo izrazito nisku produktivnost Alkarovaca s tek 18 ubačenih koševa u drugom poluvremenu.
– Znali smo da će u Sinju biti teška utakmica. Točno se vidjelo u prvoj četvrtini da nam je potrebno neko vrijeme da se zagrijemo i da se posložimo. Dosta smo rotirali dok nismo našli najbolju petorku. Svaka čast na drugoj i trećoj četvrtini što je bilo ključno, tu smo prelomili i zatvorili utakmicu. Drago mi je da su neki drugi igrači koji su inače u drugom planu preuzeli odgovornost – kazao je Perinčić nakon pobjede nad Alkarom o kojoj se i nije imalo vremena mnogo lamentirati jer već večeras u 19 sati slijedi novi sraz u HT Premijer ligi protiv Furnira. Naravno, gosti iz Dubrave stižu na Višnjik s nadanjima da neće ostati zaleđeni na velikom minusu, a u tom cilju mogao bi im od pomoći biti Perinčićev plan da potpuno rasporedi minutažu na sve igrače.
– Ovo će nam biti već četvrta utakmica u samo šest dana. Najviše me brine što nemamo previše vremena za trening, nismo napravili normalan košarkaški trening tamo još od prošlog petka. Ritam je takav kakav jest i večeras protiv Dubrave primaran cilj će biti iskombinirati pobjedu i participaciju svih igrača na parketu jer 2. veljače nas čeka utakmica u Kupu protiv Osijeka koja nam je izuzetno bitna. Za ovaj susret morat ćemo pronaći način da svi sudjeluju, čak i da igraju oni koji su do sada manje participirali i da pokažu da možemo na njih računati. Dubrava je promijenila trenera što zna biti dosta nezgodno. Mi moramo gledati sebe, pokušat ćemo pronaći najbolji način da se upiše nova pobjeda i da uspijemo odmoriti neke igrače – kazao je Perinčić pred lov na 17. pobjedu i devetu u nizu u domaćem prvenstvu.


Pravi pristup
Ostati na vrhu ljestvice uz rasterećivanje igrača cilj je koji ne bi trebao doći u pitanje protiv slabašnog Furnira, a slično razmišljanje s trenerom dijeli i povratnik u momčad nakon ozljede zgloba, Jan Palokaj.
– Protiv Furnira igramo još jednu utakmicu u HT Premijer ligi u kojoj je cilj, uz pobjedu, i što manje se potrošiti jer moramo ostati svježi za sljedeći tjedan kad imamo dvije utakmice protiv Splita i utakmicu u Kupu. Bit će teško jer nam nedostaje Junaković koji je još uvijek izvan pogona, ja se vraćam nakon ozljede i nisam još spreman za maksimalno opterećenje. Mislim da možemo doći do pobjede sa što manje umora i što više rotacija, a ako bude pravi pristup to ćemo moći izrealizirati i bez velike muke – zaključio je Palokaj.
 




Justice: Kad nas ide šut onda smo jako opasni
U ovim tzv. malim utakmicama koje su snašle Zadrane posljednjih dana najviše se istaknuo američki šuter Kodi Justice. Hermesu je zabio 22 koša, Alkaru 21, a vjerujemo neće izostati njegova zapažena uloga u momčadi Zadra ni večeras protiv Furnira.
– Imali smo nekoliko utakmica ovog tjedna pa se protiv Alkara vidjelo da smo malo umorni. Kasnije smo se digli, shvatili smo kakvu obranu moramo igrati i nakon toga smo počeli pogađati šuteve, a kad nas ide šut onda smo jako opasna ekipa. Podiglo nam se samopouzdanje i želja nam je večeras u novoj utakmici nastaviti naš pozitivan niz. Ovo je težak ritam i moramo tražiti načine kako bi i dalje pobjeđivali – kazao je Justice.