Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL Domagoj Torbarina novi »vitez«

29.01.2021. 12:46


Popisu novih igrača u Hrvatskom vitezu Posedarje pridružio se i Domagoj Torbarina (1992), iskusni branič koji je od 2016. godine bio član GOŠK Dubrovnika 1919. Torbarina je karijeru počeo u Zadru za kojeg je 2011. upisao i jedini nastup u Prvoj HNL. Bio je potom član Raštana, drugoligaša Gorice, zatim Primorca te Zmaja iz Blata. U međuvremenu je imao i inozemni angažman u Luksemburgu gdje je nosio dres momčadi Hamm Benfica. Torbarina je već četvrti novi igrač u redovima Posedaraca kojima su se ove zime (za sada) pridružili Ivan Tokić, Roko Kovač i vratar Karlo Jurjević. Tijekom prvog dijela sezone u redove »viteza« je iz Nove zore stigao Domagojev brat Karlo.
– Drago mi je da sam se nakon osam godina vratio u Zadarsku županiju. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom, uz sva pojačanja HV Posedarja i postojeći kadar, pomoći da klub ostane trećeligaš i dogodine. Posebno me veseli opet zaigrati s bratom Karlom – rekao je Torbarina.
Posedarce je obradovala vijest da su od ponedjeljka, 1. veljače dopušteni treninzi niželigaškim klubovima, ali bez korištenja svlačionica. Ova je odluka potvrđena na jučerašnjoj sjednici Vlade.
– Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice – rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.
 


Zelić i Viduka napustili Primorac
Iz biogradskog Primorca još nema vijesti o novim igračima. Za sada su samo potvrđeni odlasci Ivice Zelića (Njemačka) i vratara Mate Viduke (Zmaj Blato). Nakon 15 kola Primorac je s 20 bodova deveti dok 14. Hrvatski vitez ima tri boda manje.
 
——————————————————————————————————————————————————————————
 


Svi za Karla
Iz HV Posedarja podsjećaju da su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za 13-godišnjeg dječaka Karla Magaša. Na Facebook i Instagram stranici traje licitacija za klupski dres, a novac od najviše ponude uplatit će se za Karlovo liječenje. Licitacija trajesutra do 20:30 sati.