Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dobar trening za nacionalna prvenstva

28.02.2012. 23:00
Dobar trening za nacionalna prvenstva


U Topuskom su nastupili i članovi Teama MI6 i Delte


U organizaciji Kicboxing kluba Škorpion-Zagreb u Topuskom je održano prvo ovogodišnje domaće natjecanje u kickboxingu – Otvoreni kup Top Terme na kojem su nastupili članovi Teama MI6 i Delte iz Zadra. Riječ je i o prvom natjecanju u novom sazivu Hrvatskog kickboxing saveza nakon godina obilježenih brojnim problemima koji su pratili ovaj sport. Među 150 boraca iz 25 hrvatskih klubova bilo je i 11 članova KBK Benkovac i Polača okupljenih u Team MI6 koji su se kući vratili sa sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje. Najuspješniji su bili senior Matej Lebo i mlađi kadet Bruno Mikulić. Lebo je u lightu kontaktu (-74 kg, -79 kg) oborio sve svoje protivnike i sa dva zlata oko vrata proglašen je najboljim seniorom u light kontaktu. Mikulić je u semi kontaktu u dvije težinske kategorije (+47 kg, -69 kg) sa dvije zlatne medalje proglašen najboljim mlađim kadetom na turniru. Za seniore je nakon dužeg izbivanja s natjecateljske scene nastupio Rafael Opačak koji je light kontaktu (-69 kg) bio treći. Kod starijih kadetkinja Antonela Peraić (-55 i -60 kg) je sa dva starta u semi kontaktu osvojila prvo i drugo mjesto. Iza nje su Danijela Perković i Karla Bobanović koje su također u semi kontaktu osvojile srebro, dok je Anđela Bobanović (+65 kg) u semi kontaktu uhvatila brončanu medalju. Od mlađih kadeta istaknuo se Filip Čulina (+47 kg), brončani u semi kontaktu, a među dječacima i djevojčicama jednako zapažene nastupe imali su Josipa Bobanović (-22 kg) u kategoriji semi kontakt s osvojenom zlatnom medaljom i njezin vršnjak Dino Buterin koji se također popeo na najviše postolje. Jedini predstavnik juniora Valentin Sogović nije uspio nadmašiti svoje protivnike te se vratio kući bez osvojenog odličja.
– Ovo je bila dobra priprema za državna prvenstva koja ubrzo slijede prema kalendaru natjecanja Hrvatskog kickboxing saveza. Očekujemo da će dio naših članova biti i u sastavima reprezentacije – rekao je Elvis Nakić, trener.
Članovi Delte, pod vodstvom trenera Mate Devića i Marina Marića, osvojili su devet medalja. Najuspješniji je bio Boris Orlović (-57 kg) sa dva odličja. U kategoriji juniora u light kontaktu bio je prvi, dok je u semi kontaktu osvojio treće mjesto. Kod mlađih kadeta u semi kontaktu Josip Orlović (-42 kg) bio je prvi nakon tri dobivene borbe, dok je Nikoleto Grdović (+47) završio na trećem mjestu. Nino Vladović – Relja (-52 kg) je u semi kontaktu u starijim kadetima zauzeo drugo mjesto. Šime Barešić (63 kg) natjecao se u obje kategorije, a treće mjesto osvojio je u light kontaktu. I Marin Orlović (-69) je nastupio u obje discipline, a kući se vratio s broncom iz semi kontakta.
Konačno, u kategoriji djece Zara Dević (-22 kg) je bila druga (poraz od Josipe Bobanović u finalu) u semi kontaktu dok je Đani Peraić (+32) završio na trećem mjestu.