'Večer u knjižari' s Dijanom Vican

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
vican
Filip BRALA
Dr. sc. Dijana Vican

Na susretu 'Večer u knjižari' u knjižari Verbum u Zadru večeras gostuje dr. sc. Dijana Vican, prorektorica Sveučilišta u Zadru za razvoj, znanost i tehnologije.

Odrednice kulture škole: vizija i misija, vrijednosti i vjerovanja; uspjesi i neuspjesi Bolonjskog procesa (od obrazovne politike do obrazovne prakse); što znači kolegij Odgoj osobnosti kojeg predaje, na susretu koji moderira Ines Grbić će pojasniti dr. Vican. Kao istaknuta hrvatska pedagoginja, govorit će o razvoju školske kulture uopće, porastu nasilja među mladima, ulozi pedagoga u oblikovanju školske kulture i kulture odgojno-obrazovne ustanove u kontekstu poticajnog ozračja i kvalitetne komunikacije između sudionika odgojno-obrazovnog procesa. Dr. Vican je bila predsjednica Vijeća za nacionalni kurikulum pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i članica pregovaračke skupine za poglavlje Obrazovanje - kultura i Pravosuđe i temeljna prava te će govoriti i o kulturi odgojno-obrazovne ustanove prema Nacionalnom okvirnom kurikulumu i nadležnosti pedagoga u kreiranju školskog kurikuluma.

Vican je diplomirala studij pedagogije, magistrirala iz područja andragogije te doktorirala iz područja odgojnih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveno i stručno se usavršavala u zemlji i u inozemstvu - na Sveučilištu Berkeley u SAD-u, u europskim zemljama (Finska, Škotska, Danska, Njemačka i dr.). Područje njenog znanstvenog i stručnog interesa je interkulturalna pedagogija, nacionalni kurikulumi, obrazovanje nastavnika. Objavila je mnoge znanstvene i stručne radove te sudjelovala na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Nositeljica je i suradnica u znanstveno-istraživačkim projektima. Sudjeluje u dva europska Tempus projekta. Na Sveučilištu je obnašala funkciju zamjenice i v.d. pročelnice Odjela za pedagogiju, a izvan Sveučilišta funkciju predsjednice Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Bila je i članica Povjerenstva Vlade RH za izradu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Zadnje četiri godine je bila državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Večer s Dijanom Vican počinje u 20.30 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno