Do jeseni novi vrtić za čak 130 malih Pažana

Slika korisnika admin
Paški mališani od jeseni u novom vrtiću

Djeca s područja grada Paga trebala bi sljedeće jeseni konačno  dobiti primjerene uvjete za svoj boravak i to u zgradi novoga dječjega vrtića. Kako nam je rekao gradonačelnik Željko Maržić, početkom ljeta trebali bi završiti radovi i opremanje nove zgrade tog objeka namijenjenog  najmlađim Pažanima.

- Radi se o projektu građenom u skladu s najvećim pedagoškim normama za potrebe čak 130 djece s područja našega grada. Bio je krajnji  trenutak za izgradnju dječjega vrtića, budući da postojeća drvena montažna zgrada staroga vrtića prijeti urušavanjem. Stoga je Grad Pag uz pomoć HBOR-a uložio 10 milijuna kuna u ovaj projekt, a još 8,7 milijuna  dodali su Ministarstvo regionalnog razvoja i Fond za zaštitu okoliša - otkrio je Maržić, koji očekuje kako će se tijekom ove godine završiti i drugi  njihov kapitalni projekt, sanacija odlagališta komunalnog otpada na lokaciji sv. Kuzam, koja je u tijeku.

- Sanacija tog deponija, na koji se i dalje dovozi otpad s područja cijele  nekadašnje općine Pag, počela je prošle godine. Nažalost, ni završetkom  toga projekta neće se tamo prestati dovoziti otpad, budući da i mi gradovi i općine s ovog otoka čekamo izgradnju županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, čiji bi korisnici postali. Postojeći  deponij također ćemo ovom prigodom opremiti reciklažnim dvorištem  za sve vrste otpada - kazao je gradonačelnik Maržić te dodao kako se u  ovaj projekt ulaže deset milijuna kuna, od čega 75 posto otpada na Fond  za zaštitu okoliša.

Za pašku turističku ponudu vrlo je, pak, važna izgradnja oko šest kilometara biciklističkih staza na području Dinjiške.

- Radovi na uređenju tih staza trebali bi početi uskoro, a njihov rok izvođenja je tri mjeseca. U tu svrhu Grad je od Ministarstva turizma dobio  gotovo pola milijuna kuna, a još toliko izdvajamo sami. Ove staze uklopit  će se u projekt Zadarske županije koja namjerava obilježiti sve biciklističke staze na svojem području - naglasio je Maržić, koji je rekao kako svi  gradovi i općine s njihova otoka planiraju izraditi zajednički zemljovid  svih paških biciklističkih staza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno