Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Carlos Santana neće u Zadar, nego u Varaždin

Autor:

28.03.2009. 23:00
Carlos Santana neće u Zadar, nego u Varaždin


Santana će u sklopu iste turneje gostovati i dan ranije na beogradskom Ušću


Kako stoji na službenoj internet stranici, legendarni Carlos Santana, koji već desetljećima albumima i koncertima oduševljava ljubitelje dobre glazbe širom svijeta, nastupit će 12. srpnja u Varaždinu na “Radar Festivalu” 12. srpnja te dan ranije na beogradskom Ušću. To je jedan od ukupno trinaest datuma Santanine aktualne europske turneje. Službenom objavom ovog podatka postalo je sasvim izvjesno kako ovaj glazbenik neće doći u Zadar, što je bila želja zadarskih turističkih djelatnika.
Carlos Santana trenutačno je na južnoameričkoj turneji, a 23. travnja na “Billboard Latin Music Awards” u Miamiju dobit će nagradu za životno djelo za izniman doprinos latino glazbi. Nakon “Billboard Century Award” 1996. godine kad je bio počašćen nagradom za širenje latino glazbe, ovo je još jedno priznanje iznimnom glazbeniku kojem i inače priznanja i nagrade ne manjkaju. Carlos Santana svjetsku je slavu stekao svojim osebujnim stilom u kojem se virtuozno miješaju pop glazba, blues, rock’n’roll, afro-kubanska glazba i latino izričaj.
Još nije poznato koliko će koštati ulaznice za Santanin koncert u Trstu čija se službena potvrda očekuje ovaj tjedan, no od organizatora, agencije “Azalea Promotion”, saznali smo da će cijena biti vrlo pristupačna. Ista promotorska agencija, koja potpisuje i organizaciju koncerta grupe “The Killers” 8. lipnja u veronskoj Areni, Madonne 16. srpnja na stadionu Friuli u Udinama, te na istom mjestu i koncert Brucea Springsteena 23. srpnja i grupe “Coldplay” 31. kolovoza, najavljuje i koncert grupe “Oasis” u Trstu koji bi se trebao dogoditi početkom ljeta.
Da koncertima u Hrvatskoj i oko nje ovog ljeta stvarno nema kraja pokazuje i informacija da će u Zagrebu 13. srpnja u okviru “Zagrebačkih ljetnih večeri” na Gradecu gostovati rock poetesa Patti Smith, a dan kasnije David Byrne. U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u “Tvornici”.