Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kalmeta: HDZ će nastaviti pobjedonosni niz

Autor: Velimir Brkić

28.03.2009. 23:00
Kalmeta: HDZ će nastaviti pobjedonosni niz

Foto: Zvonko KUCELIN



Govoreći o velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima Kalmeta je napomenuo kako se ekonomska kriza ne može suzbiti restrikcijama, već samo radom, dodajući da će se nastaviti s gradnjom autoceste prema Dubrovniku, kao i projektom izgradnje mosta za Pelješac
U zemuničkoj Općinskoj vijećnici u subotu navečer obilježena je 19. obljetnica Općinske organizacije HDZ-a Zemunik. Na svečanoj sjednici bili su i predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta, saborski zastupnik Branko Kutija, zadarski župan Stipe Zrilić, kandidati za zadarskog gradonačelnika i dogradonačelnika, dr. Zvonimir Vrančić i Darko Kasap, ravnateljica Doma za odrasle Zemunik Davorka Krnčević, brojni HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici, članovi županijskog i zadarskog odbora HDZ-a te drugi HDZ-ovi uglednici.
Predsjednik zemuničkog HDZ-a Borislav Krnčević podsjetio je nazočne na osnivanje općinskog HDZ-a prije 19 godina na veličanstvenom skupu održanom na blagdan Gospe Blagovijesti. Pritom je podsjetio kako je HDZ u Zemuniku na svim dosad održanim izborima dobio povjerenje građana  te od osnutka općine 1993. godine samostalno obnaša vlast. Potom je općinski načelnik Josip Marušić nazočne upoznao s realiziranim općinskim projektima između dvije svečane sjednice te najavio brojne projekte koji će u konačnici znatno podići kulturu življenja i životni standard općinskog stanovništva. Zemunik je bio i ostao vjeran HDZ-u, najvećoj političkoj stranci današnjice koja je jedina politička opcija s jasnim programima, realiziranim obećanjima i stavovima, jasan je u svom obraćanju bio Marušić.
U svom obraćanju župan Zrilić, između ostalog najavio je kako se najozbiljnije i najstudioznije radi na projektu izgradnje srednje poljoprivredne škole u Zemuniku.
Osamdesetak nazočnih Zemuničana najviše je umirilo obećanje ministra Kalmete o spornoj cesti kroz Zračnu luku koja se neće zatvarati, već će se izgraditi podvožnjak, ali i izgradnji sportske dvorane u mjestu. Dodao je da je HDZ snažna stranka koja u svakom vremenu zna odgovoriti izazovima kako na domaćem terenu tako i na međunarodnom planu. Govoreći o velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima Kalmeta je napomenuo kako se ekonomska kriza ne može suzbiti restrikcijama već samo radom, dodajući da će se nastaviti s gradnjom autoceste prema Dubrovniku, kao i projektom izgradnje mosta za Pelješac, jer su sredstva izvanproračunska.
Kalmeta je također kazao da oporba, ponajprije SDP, vodi jalovu politiku obraćajući se građanima mjesec-dva prije izbora samo preko medija ili putem razglednica. Kriterij pobjede bit će najveći broj osvojenih mjesta župana, gradonačelnika, načelnika općina i vijećnika, istaknuo je Kalmeta.
– Birači koji su vrhovna instanca demokracije znat će prepoznati sve što smo dosad učinili. Pobjedonosni niz naše stranke će se nastaviti i na predstojećim lokalnim izborima, kada će HDZ ostvariti uvjerljivu, veličanstvenu pobjedu, zaključio je Kalmeta.
Uoči svečane sjednice izaslanstvo Općine, općinskog HDZ-a i UHDDR-a te gradski županijski i državni dužnosnici položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u centru Zemunika Donjeg.