Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otočani izolirani, Bokanjani bez struje

Autor:

28.03.2009. 23:00
Otočani izolirani, Bokanjani bez struje

Foto: Filip BRALA



Problema jučer nisu imali samo otočani, nego i dio stanara koji žive na starom dijelu Bokanjca, koji su oko 15 sati ostali bez struje zbog pada niskonaponskog električnog stupa. Stup je pao zbog olujnog juga, a djelatnici zadarske elektre oko 19 sati su bili na terenu


Olujno jugo i plima zadnja dva dana na zadarskom području uzrokuju velike probleme u pomorskom prometu prometu, ali i javne službe imale su mnogo posla. Mnogi katamarani i trajekti nisu isplovili prema više otoka, tako su u nedjelju mnogi otočani morali prisilno ostati doma jer nije bilo veza sa kopnom. Stanari Bokanjca ostali su bez struje usljed pada niskonaponskog stupa, grane drveća su pucale u gradskim parkovima. Pukom srećom nije bilo ozlijeđenih niti veće materijalne štete. Željko Žunić iz Operativne službe Jadrolinije kaže kako su sve brzobrodske linije otkazane.
– Brodska linija Lora koja vozi na relaciji Zadar-Iž-Rava-Zadar je otkazana, sve tri linije koje su danas trebale voziti. Brzobrodski katamaran Mediteran Zadar-Sali-Zaglav-Zadar isto tako su otkazane sve tri linije. Brzobrodska linija katamaran Lea Molat-Ist koji je u 18.30 trebao voziti prema Zadru je isto tako otkazan. Sve brzobrodske linije su otkazane. Trajekt Jazine za Molat koji je isplovio u 17 sati u 19.20 je trebao krenuti natrag za Zadar ali zbog jakoga juga koje pojačava ostaje na Molatu, kaže Žunić dodajući i da je trajekt Vladimir Nazor koji je jako moćan imao je velike probleme te je kasnio 40 minuta iz Brbinja.
No probleme nisu imali samo otočani, dio stanara koji žive na starom dijelu Bokanjca oko 15 sati ostali su bez struje zbog pada niskonaponskog električnog stupa. Stup je pao zbog olujnog juga, a djelatnici zadarske elektre oko 19 sati su bili na terenu, pretpostavljali su da će popravci biti gotovi ubrzo te da će struja stići oko 20 sati. Nekoliko intervencija imali su i vatrogasci tako je na Boriku uklonjena grana bora, fiksirana je jedna krovna konstrukcija koja je prijetila prolaznicima te su u parku na Vruljici pilane grane borova. Nešto manje intervencija povezanih s jugom imali su djelatnici zadarske Hitne pomoći kojima je nekoliko ljudi imalo neurološke smetnje i probleme uzrokovane atmosferskim promjenama, no kako su nam rekli ne puno više nego običnim danima.