Uskoro natječaj za rješenje Spomenika domovinskoj pobjedi

Slika korisnika admin
gradskauprava_2
Nije poznata ni lokacije ni autor spomenika

Lokacija na kojoj će biti postavljen Spomenik domovinskoj pobjedi još uvijek nije poznata, saznajemo u gradskoj upravi. Poznato je da bi uskoro trebao biti raspisan natječaj za odabir rješenja spomenika, ali ne i točan termin njegovog raspisivanja.

Kako je izvijestila stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru Ivana Dadić, iz gradskog proračuna je u 2009. godini izdvojeno 100.000 kuna za provedbu natječaja, dok je ukupno u svrhu priprema za postavljanje spomenika planirano 700.000 kuna.

U taj iznos ulazi i nagradni fond, a ukupno će nagrađeno biti čak šest radova. Autor prvonagrađenog rada dobit će 120.000 kuna, dok će onaj čije se rješenje nađe na drugom mjestu primiti 80.000 kuna, a trećenagrađenom će pripasti 60.000 kuna. Uz to će biti honorirana i tri rada sljedeća na ljestvici uspješnosti koji će biti otkupljeni po cijeni od 30.000 kuna.

Uz članove Gradskog poglavarstva Nives Kozulić i Radovana Dunatova, u povjerenstvu koje će odlučiti o uspješnosti radova koji budu prijavljeni na natječaj su i dr. Nikola Jakšić, akademici Ivan Kožarić i Vladimir Marković te Ive Vesić i arhitekt Ante Uglešić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno