Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranke promovirale Matiju Mesića

Autor: Nebojša Gunjević

28.03.2009. 23:00
Zadranke promovirale Matiju Mesića

Foto: Filip BRALA



U utakmici sezone Zadranke su pokazale svoj veliki potencijal te zašto su prvih osam  kola bile na čelu prvenstvene  ljestvice. Ekipa Rovinja protiv  ovako borbenih Zadranki nije  imala prigodu dobiti niti set.
Rovinju je ova utakmica bila biti ili ne biti. Bili su na  samo dva boda od Matije Mesića, lidera prvenstva kojeg u  sljedećem kolu dočekuju na  svom terenu. Imali su priliku  riješiti sami prvenstvo, ali Zadranke su ovom pobjedom  ponovno trećeplasirane, bile  su tvrd orah za drugoplasiranu ekipu lige.
U početnim taktovima svih  setova utakmice došlo se do  rezultata 7:7. Na prvi sudački  time-out kod dobivenih osam  poena neke ekipe, u prvom  setu otišle su s prednošću Rovinjanke, a u ostala dva seta  Zadar.
Ekipe su u prvom setu izjednačene sve do 13:13 kada  Zadar najviše zahvaljujući izvrsnoj obrani, vrhunskom bloku i obrani polja te raspoloženoj Dariji Ugarković i raznovrsnoj Tamari Vrkić ide na  19:14. Ne pomažu ni dva time-outa trenera Benussia pa  ni zamjena Mihaele Radolović s Anom Kalačić. Zadar ide  na 24:17, a Rovinj smanjuje na  24:20. Trener Kresoja poziva  predah i Zadranke završavaju  zakucavanjem Katine Zubčić  25:20.
Drugi set izjednačen je do  10:10. Zadranke tada dobivaju zaredom dva poena za  vodstvo 12:10, a gostujući trener Benussi zove time-out.  Bez rezultata pa je sljedeći  predah pozvao kod 15:12 –  puno mu je bilo čekati 16.  poen kada bi došao drugi sudački time-out. Zadranke idu  na 17:13, a Benussi vraća  Mihaelu Radoloviću te Rovinjanke izjednačuju na 22:22.  Taj najduži poen susreta završio je smečem Sanje Cvitić,  gostujuće kapetanice. Kod  vodstva 24:23 trener Kresoja  zove time-out, nakon kojeg  Tamara i Mladenka Vrkić uspijevaju blokirati Mihaelu Radolović za veliku radost, konačnih 25:23 i 2:0 u setovima.
Do 12:12 izjednačeno je i u  trećem setu. I Zadranke opet  dolaze na 15:12. Ponovno trener Benussi ne može čekati  sudački, već zove svoj time  out, ali sada je rezultat odmah  vidljiv. Rovinj izjednačava  15:15, 16:16, 17:17. Zadar dobiva dva poena zaredom i kod  rezultata 19:17 Samuel Benussi zove i svoj posljednji  time out. Gošće smanjuju na  19:18, 20:19, 21:20 i staju. Prgomet ne uspijeva pogoditi  smeč paralelu te Zadranke vode 22:20. I u sljedećem poenu  Dunja Prgomet ne uspijeva  proći pored bloka visokih Katine Zubčić i Josipe Martinović. Na 24:20 povećava plasiranom “loptom s očima” u  drugo polje Josipa Martinović  i pobjednik samo što nije otplesao svoj završni ples. Sanja  Cvitić, skočna rovinjska  smečerica, diže se visoko te  žestoko udara za 24:21, a izvrsnu igru svog tima okrunjuje  Josipa Martinović za konačnih 25:21 i slavlje domaćih  koje se na kraju utakmice u  svom poznatom cvijetu šire  kao latice s kolutom unatrag  po parketu. Spojile su Zadranke tako ove sezone dvije  velike pobjede u svojoj dvorani, u 2. kolu pobijedile su  vodećeg Matiju Mesića, a u  subotu je pao i Rovinj


 ZADAR – ROVINJ 3:0


(25:20, 25:23, 25:21)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 37. Suci: Kozić (Šibenik)  i Juravić (Zadar).
ZADAR: Hrabrov, T. Vrkić, Banić, Zubčić, A. Martinović, J. Martinović, Lovrić, M. Vrkić, Barić, Ugarković. Trener: Robert Kresoja.
ROVINJ: Japundža, Cvitić, Prgomet, Radolović, Šaini, Kalačić,  Celija, Žarković, Anđelović, Janko, Sponza. Trener: Samuel Benussi.




 KUHANJA I KUHINJE


Da nema ni govora o puštanju  i iako će biti kuhanja koje je  relativno čest element odbojkaške igre, neće biti kuhanja,  vidjeli smo na samom početku.  Linijski sudac, Zadranin Marko  Surać, kod vodstva gošći 5:6  mahao je čistu loptu Rovinjanki  Zadrankama. Ali glavni sudac  utakmice Zoran Kozić dobro je  primijetio da to baš nije bilo tako  te poen vratio Rovinjankama.
Koliko je Zadru bilo bitno pobijediti svjedoči i podatak da je  trener Kresoja zvao time-out kod  24:20 u prvom setu, nakon što je  njegova ekipa izgubila tri poena  zaredom. Premda su još ostala  velika četiri poena prednosti, Kresoja nije htio ništa riskirati.


 RIJEČ TRENERA


Oba trenera bila su potpuno uključena u utakmicu. I dok Samuel Benussi, gostujući trener ni u jednom trenutku nije sjeo na klupu, Robert Kresoja je cijeli susret prosjedio, dižući se samo kod time-outa.
– Sad smo na pet bodova od Matije Mesića. Ako bude sreće možda će oni izgubiti tri boda u Dubrovniku – ima još šanse. Utakmicom nisam zadovoljan, jer djevojke nisu ušle u utakmicu kako su trebale ući. Bile su uplašene i to se vidjelo na terenu. I do kraja utakmice se nisu izvukle iz tog straha, rekao je nakon utakmice Benussi.
– Djevojke su igrale nadahnuto i mislim da je ovo jedna od sigurno najboljih naših utakmice. Sve su bile izvrsne i mislim da se to vidjelo – zadovoljan je bio Kresoja.