Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Buđenje iz proljetnog sna

Autor: Andrija Prović

28.03.2010. 22:00
Buđenje iz proljetnog sna


U dvoboju 20. kola Prve Dukat HRL, rukometaši Zadar Slada preksinoć su nadigrali Solin (24:30). Bila je ovo prva gostujuća pobjeda Zadrana u proljetnom dijelu prvenstva, dok su s dva nova boda, odnosno dobrim izdanjem, najavili kako su i dalje ozbiljan konkurent u lovu na viši rang. Bez obzira što Solin spada u donji dom ljestvice, slavlje je Palekinoj momčadi označilo i povratak samopouzdanja – izgubljenog u tri posljednja susreta, a neophodnog uoči raspleta prvenstva.
Unatoč lošijoj realizaciji, Slad većim dijelom prvog poluvremena uspijeva održati priključak s domaćima. Prvu značajniju prednost Zadrani rade u 20. minuti kada odlaze na plus tri, a nakon isteka prvog razdoblja, rezultat je glasio 11:13. Solinjani prijete početkom drugog dijela, međutim, sada agresivnija 3-2-1 gostujućih te raspoloženi Humbolt, Cota i Vučković zaslužni su za mini seriju Zadra. Sve češće polukontre i kontre odvode ih na četiri gola prednosti sredinom drugog poluvremena, dok će do isteka 60. minute na semaforu pisati 24:30. Konačan ishod predstavljao je ujedno i najveću prednost rukometaša iz Mocira. Najuvjerljiviji u pobjedničkim redovima bili su Šime Humbolt i Marijan Bašić s po osam golova. Zbog viroze i iscrpljenosti, Ivan Buovac igrao je samo u drugom poluvremenu, dok su Zadrani u susretu 20. kola nastupili sa samo 12. igrača.
– Drago mi je da smo ovom pobjedom prekinuli negativan gostujući niz. Naša igra bila je na tragu one kakvu priželjkujemo, premda ima još dosta mjesta napretku. Čestitam svojim igračima na zalaganju i na osvojena dva vrijedna boda. Sada se trebamo što bolje pripremiti za sljedeći dvoboj sa Crikvenicom – mišljenja je Roko Paleka, trener Zadar Slada, koji se osvrnuo i na predstojeći derbi 21. kola.


SOLIN 24 (11) – ZADAR SLAD 30 (13)


SOLIN – Dvorana “Bilankuša”. Gledatelja: 150. Suci: Ivica Mandić (Solin), Duje Žanko (Sinj).
SOLIN: Perčin (15), Maleš 8 (5), Ćićerić, Boban 1, Bajan 1, Bernat 2, Zoković, Bubić, Mikelić 5, Šimović 1, Jurić 3, Smoljo, Jajić 3, Barišić, Teklić. Trener: Zvonko Papak.
ZADAR SLAD: Balent (8), Cota (4), Vučković 3, Buovac 3, Bašić 8 (2), Brkljača, Vidović 3, Humbolt 8, Markić 4, Torbarina, Peša, Miletić 1. Trener: Roko Paleka.
Sedmerci: Solin 5 (7); Zadar Slad 2 (2).
Isključenja: Solin 16 minuta, Zadar Slad 6 minuta.