Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za ljepši Uskrs svima

Autor: Anita Ćustić

28.03.2010. 22:00
Za ljepši Uskrs svima


Utakmica je održana u subotu u športskoj dvorani Mocire, a malonogometno nadmetanje završeno je rezultatom 3 prema 2 u korist igrača Lions cluba. Iako napeta, igra nije bila prožeta negativnim emocijama. Naime, svi su igrači znali da su tu zbog istog razloga – pomoći najpotrebitijim zadarskim obiteljima
Lions club Zadar i Rotary club Zadar i ove su godine, četvrti put zaredom, organizirali humanitarnu utakmicu u malom nogometu koja već tradicionalno nosi naziv “Za ljepši Uskrs svima”. Utakmica je održana u subotu u športskoj dvorani Mocire, a malonogometno nadmetanje završeno je rezultatom 3 prema 2 u korist igrača Lions cluba. Iako napeta, igra nije bila prožeta negativnim emocijama. Naime, svi su igrači znali da su tu zbog istog razloga – pomoći najpotrebitijim zadarskim obiteljima. Stoga je razlog ove simbolične utakmice bio isključivo zabava i lijepo druženje, a ne konačni rezultat, kao što to obično bude kada je riječ o natjecanju.
Tradicionalna utakmica
Nogometni sastav Lions cluba činili su Mladen Mavar, predsjednik Cluba, Mario Pešut, Zdravko Jerak, Željko Zubčić i Jurica Dević čiji je trener Nikša Milić, dok su u sastavu Rotary cluba nastupili predsjednik Nenad Santini, Branimir Brkić, Rikardo Perković, Ivica Vidov, Igor Vulić, Lenko Garbin i Olivio Meštrović te treneri Boris Bilić i Damir Dekorti.
Kako je istaknula Anica Košta, tajnica Lions cluba, sredstva prikupljena na utakmici, kao i ona koja su Lions i Rotary club osigurali ranije, iskoristit će se za kupnju prehrambenih i higijenskih potrepština za dvadeset zadarskih socijalno ugroženih obitelji.
– Organizacija malonogometne utakmice je već postala tradicionalna, a prihod redovito odlazi u humanitarne svrhe. Tako i ove godine prihod odlazi za pomoć 20 najpotrebitijih obitelji, u kojima je ukupno 62 djece, a uručenje donacija će se upriličiti u ponedjeljak, u 13 sati u prostorijama Caritasa. Popis potrebitih obitelji smo formirali uz pomoć Marija Pešuta, pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, koji je zbog svog posla izravnom kontaktu s tim obiteljima, a koji je inače i član našeg Cluba, pojasnila je Košta, naglasivši kako svi sudionici utakmice te svi posjetitelji daju svoj prilog u humanitarne svrhe.
Odličan spoj
Zadovoljstvo subotnjim druženjem i njegovom humanom svrhom, kao i tradicionalnom uspješnošću ove akcije iskazao je i Mladen Mavar, inače predsjednik Županijskog povjerenstva za zloporabu opojnih droga.
– Danas je bilo zaista lijepo. Povezivanje jednog ovakvog druženja i humanitarne akcije daju odličan spoj. Mislim da je lijepo ovo blagdansko vrijeme doživjeti i na ovaj način te se sjetiti naših potrebitih sugrađana i Uskrs im učiniti barem malo ljepšim od onog kakav bi im inače bio. Kao i svake godine i ovaj put ćemo im pomoći sredstvima koje smo prikupili danas te onima koje redovito osiguravamo mi i Rotary club, a koji iznose po pet tisuća kuna od svakog cluba, kao i sredstvima brojnih sponzora, kazao je predsjednik Lions cluba, istaknuvši kako ovo jest humanitarna akcija, ali i Lions i Rotary club i inače, kroz cijelu godinu, različitim aktivnostima pomažu zadarske potrebite obitelji.