Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I plasman je uspjeh

28.03.2011. 22:00
I plasman je uspjeh


Mlađi kadeti Zadra 1952 nisu uspjeli dogurati dalje od plasmana na Završni turnir Kupa Hrvatske. Nastup u Dubrovniku izabranici Ive Radetića su nakon četiri dana natjecanja okončali na posljednjem, osmom mjestu. Nakon tri poraza u skupini B, u kojoj su se ogledali s vršnjacima iz Medveščaka, Mladosti i Galeba, Zadrani su u borbi za poredak od petog do osmog mjesta najprije stisnuli ruke uzdanicama Juga CO, a u utakmici za sedmo mjesto i pomlatku riječkog Primorja. Iako su se nadali barem stepenici više, u redovima Zadra 1952 ističu kako nisu razočarani ostvarenim, odnosno da je, nakon uspješno odrađenih kvalifikacija u Regionalnoj ligi, sudjelovanje na finalnom turniru također vrijedan doseg.
– Plasman na završnicu svakako je uspjeh. Njime smo pokazali da Zadar i u mlađim dobnim kategorijama više nije autsajder. Demonstrirali smo napredak i ugodno iznenadili konkurenciju. Posebice domaćina natjecanja koji nam je uručio poziv za novo gostovanje u Dubrovniku. Naglasio bih kako je bolji plasman bilo teško očekivati ponajviše zbog činjenice da smo u sastavu imali čak osam igrača koji su godinu dana mlađi od svojih suparnika. Oni još uvijek spadaju u uzrast
nada, a svoj će potencijal, vjerujem, potvrditi u svibnju, kada će se u Rijeci održati Završni turnir za nade – kazao je Ivo Radetić, trener Zadrovih mlađih kadeta.
Pobjednika Kupa saznali smo nakon finalnog ogleda dvije splitske momčadi. U susjedskom derbiju Mornar je s 9:5 nadigrao Jadran.
Redoslijed: 1. Mornar BS, 2. Jadran, 3. Galeb MR, 4. Medveščak, 5. Jug CO, 6. HAVK Mladost, 7. Primorje EB, 8. Zadar 1952.
 


Mlađi kadeti Zadra 1952


Jerko Jurlina, Luka Brkić, Toni Grozdanić, Vito Kanjer,  Marko Santini, Marin Jovančević, Lovre Vozila, Domagoj  Ikić, Vice Donat Magaš, Kristian Santini, Zvonimir Sorić,  Roko Jurišić, Marko Zausnigg, Ivan Vrbnjak, Antonio  Mudražija, Domagoj Peroš. Trener: Ivo Radetić.