Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jurjević: Igramo na višoj razini nego u A-1 ligi

28.03.2011. 22:00
Jurjević: Igramo na višoj razini nego u A-1 ligi


Tuga zbog poraza malo je splasnula nakon nekoliko prospavanih noći kod košarkaša Borik-Puntamike. Najteže je zasigurno bilo kapetanu Marinu Jurjeviću koji je u posljednjoj minuti imao tri šuta za povratak Puntamičana u meč, a onaj posljednji za produžetak će mu se još dugo vrtiti po glavi. Ovog puta lopta nije htjela kroz obruč.
– Nekad ulazi, nekad neće. Tako je to u košarci. Dogovor je bio na minuti odmora da se ide na mene i suigrači su me u nekoliko navrata pronašli, no nije išlo. Imali smo moćnu Cedevitu na pladnju, a nismo znali uzeti pobjedu. Neke stvari smo prenaglo radili u završnici i nismo izdržali do kraja s prednošću. Malo neiskustvo, malo atmosfera, malo protivnik te je sve to rezultiralo porazom. Ipak ne možemo biti nezadovoljni, odigrali smo odličnu utakmicu i časno se borili. Trener je rekao nakon utakmice da smo pobijedili iako smo izgubili, jer smo na drugoj strani imali uistinu kvalitetnu Cedevitu.
Bila je ovo jedna atipična vaša utakmica u kojoj se igralo na velik broj poena. Protiv Cedevite ste pokazali da se ravnopravno možete s njihovim moćnim napadom.
– Osim borbenosti koja nas je krasila sve ovo vrijeme dokazali smo da možemo odigrati kvalitetno u napadu. I to unutra i iz vani. Iako su nam s druge strane stajali vrhunski igrači nismo ustuknuli već smo dali svoj maksimum. Na kraju konačni rezultat govori koliko smo ravnopravnu utakmicu odigrali.
U ekspresnoj Ligi za prvaka nema puno vremena za analize onog što je bilo, jer već u petak imate novi ispit. Ovaj put ponovno na Gripe protiv Splita.
– Njih jako dobro poznajemo. Ove sezone smo igrali dva puta. U Jazinama smo ih deklasirali, oni su nama napravili nešto slično na Gripama tako da očekujem neizvjestan dvoboj ovaj put. Posljednjih sezona na njihovom domaćem terenu nismo znali baš najbolje reagirati. Slični su nama, igraju agresivno, odlično skaču. Tu su im pod košem Grgurević i Sobin koji odlično surađuju i trebat ćemo biti u izdanjima kao što su bila ova protiv Cibone i Cedevite. Puni smo motiva i samopouzdanja nakon odlična dva kola i smatram da imamo što za reći u Splitu u petak.
Nakon gostovanja u Splitu slijedi naporni ritam srijeda-subota. Koliko će vam to odgovarati?
– Kroz cijelu sezonu odlično se fizički pripremamo i praktički svaki tjedan igramo jednu prijateljsku s nekim niželigašem. Stoga smo već spremni na takav ritam koji će sigurno biti ubitačniji, jer ćemo igrati s puno jačim momčadima svaka četiri dana. No, mislim da možemo odgovoriti na tom fizičkom planu. Čak mislim da igramo na jednoj puno većoj razini nego u A-1 ligi, tj. igramo na maksimumu s puno energije. Jedino je malo žal što nismo dobru igru uspjeli materijalizirati pobjedom protiv Cedevite. Sigurno će nam se sve to vratiti negdje do kraja lige – za kraj je kazao Jurjević.