Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nikola Bojo prvak Hrvatske

28.03.2011. 22:00
Nikola Bojo prvak Hrvatske


U ekipnom poretku Zadrani su osvojili četvrto mjesto sa dvije osvojene medalje, odnosno ukupno 15 bodova


U Zagrebu je  proteklog vikenda u Dvorani  Sutinska vrela održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u  taekwondou na kojem je sudjelovalo 47 klubova sa 137  seniora i 63 seniorke. Među  njima su bili i članovi TK  Zadar, njih pet. U ekipnom  poretku Zadrani su osvojili  četvrto mjesto sa dvije osvojene medalje, odnosno  ukupno 15 bodova.
Hrvatski reprezentativac  Nikola Bojo (-87 kg) redom je  pobijedio Luku Majetića  (Jastreb, Zagreb) i to uvjerljivo prekidom (16:4). U  polufinalu Zadranin je bio  bolji od Marka Muhića (Karlovac), osvajača juniorskog  europskog odličja. Bojo je  kod rezultata 8:8 slavio zlatnim bodom. Konačno, u finalu Bojo je sa 8:6 bio bolji i  od Ivana Matića (Dugog Selo).
– Dosta truda, rada i odricanja uložio sam u za ovaj  rezultat. Sve mi se to višestruko isplatilo jer postati najbolji u Hrvatskoj nije mala  stvar – istaknuo je Bojo.
Jedinu zadarsku seniorku  Anu Smolić (-62) u borbi za  medalju čekala je reprezentativka Marina Sumić (Metalac, Zagreb). U ovoj najbrojnijoj (16 klubova) i najjačoj ženskoj kategoriji Sumić  je bila uspješnija (4:1) nakon  čega se Smolić morala zadovoljiti petim mjestom.
Antonio Mirkov (-63 kg) je  u prvom kolu izgubio od Marka Telente (Galeb, Split) kod  rezultata 7:7 na zlatni bod.  Filip Šimunić (-74 kg) nakon  dvije pobjede nije uspio u  borbi za medalju, izgubio je  od Filipa Majcena (Susedgrad sokol, Zagreb) i zauzeo  peto mjesto od 33 natjecatelja  u toj u kategoriji.
Jure Perović (-58) je pobijedio dvije borbe, a u polufinalu ga je čekao olimpijski  kandidat Stipe Jarloni (Knin).  Porazom od Jarlinija Peroviću  je pripala brončana medalja,  što je u toj konkurenciji izuzetan uspjeh.
– Ukupnim nastupom naših  natjecatelja sam zadovoljan,  posebno što su trojica njih tek  izašli iz juniorske kategorije.  Nikola Bojo je svojim uspjesima došao u priliku da  kao član Hrvatske reprezentacije nastupi na Svjetskom  prvenstvu u svibnju u Koreji.  Želimo stoga zahvaliti na podršci i razumijevanju Policijske uprave Zadar, čiji je  Bojo djelatnik, na razumijevanju koje imaju za Nikoline sportske obveze – naglasio je Mladen Uskok, trener TK Zadar.