S Pozdrava Suncu pozdrav Japanu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA
Pozitivne misli s Pozdrava Suncu krenut će prema Japanu

Tragedija u Japanu potaknula je učenike zadarske Pomorske škole na ideju da udruženim mislima i pruženim rukama pokušaju mijenjati svijet, šaljući pozitivne vibracije Zemlji Izlazećeg Sunca. Njihovu ideju podržali su profesori, nakon čega su se učenici povezali s vršnjacima iz Medicinske škole i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Pozitivne misli Zemlji Izlazećeg Sunca zadarski srednjoškolci poslat će s Pozdrava Suncu. Manifestacija u sklopu koje učenici izrađuju veliki plakat i 1.000 ždralova najavljena je za 8. travnja u 12 sati. Uz to srednjoškolci planiraju napraviti i jedan japanski običaj u znak poštovanja prema poginulima - puštanje brodova, odnosno svijeća. Tako će s Morskih orgulja zadarski učenici pustiti šest svijeća.

Marin Perinić, pedagog u Pomorskoj školi, pojašnjava da je ideja da se udruženim mislima pomogne Japanu potekla od učenika Pomorske škole, koji su se naknadno povezali s vršnjacima iz Medicinske škole i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

- Učenici Pomorske škole, Medicinske škole i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, svojim mislima su stvorili krila nade i ruku pomoći jednom narodu, jednoj naciji od 15 nobelovaca, 200 vulkana i 680 otoka, čiji su temelji uzdrmani nedavnim tragičnim događanjima, ali njihov kreativni duh i posebnost opstaje i uzdiže se visoko iznad svega poput feniksa, kaže Perinić, dodajući da su ravnatelji i profesori prihvatili ideju učenika, a u cijelom događaju sudjeluju isključivo kao koordinatori.

Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, dodaje da su učenici spomenutih triju škola poziv za sudjelovanje u ovoj akciji poslali svim srednjim školama u Zadarskoj županiji. Očekuju podršku svojih vršnjaka, ali i svih žitelja Zadarske županije.

- Na Pozdravu Suncu u petak 8. travnja u 12 sati održat će se manifestacija za Japan. Do tada će učenici izraditi veliki plakat i 1.000 ždralova, koje će zajedno sa svjećicama pustiti u more na Morskim orguljama, kaže Bakmaz, pozivajući Zadrane da se s pozitivnim mislima pridruže manifestaciji za Japan, zemlju pogođenu strašnom tragedijom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno