Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Valjda će i Belafuža dobiti – trg!

28.03.2011. 22:00
Valjda će i Belafuža dobiti – trg!


I dalje ćemo ustrajati na aktivnostima uređenja maloga trga, za što imamo i čvrstu potporu gradskih vlasti, ali čekamo bolja financijska vremena, rekao je Mile Šimunov u sklopu prijedloga plana i programa za ovu godinu


Uz nazočnost  mnogobrojnih članova u prostorijama Udruge umirovljenika – podružnica Brodarica,  održana je redovita godišnja  skupština Društva prijatelja  Belafuže. Nakon otvaranja  skupa i minute šutnje posvećene svim u prošloj godini  preminulim članovima, te  ovaj put i stradalim Japancima, u prvoj točki dnevnoga  reda Mile Šimunov, tajnik, govorio je o aktivnostima iz  2010.
– Naše središnje zbivanje  bilo je deveto svibanjsko okupljanje belafuških vinogradara i natjecanje vinara, a imali  smo još i niz drugih aktivnosti.  Održali smo i dva edukativna  predavanja za vinogradare i  vinare (dipl. ing. Nikolina Paleka) i maslinare (dipl. ing.  Gordana Dragun), a u prošloj  smo godini, napokon, isplatili  sve troškove za izradu kipa  Belafuške žene. Riječ je o  svoti od 65 tisuća kuna što je u  potpunosti prikupila udruga,  dobrim dijelom zahvaljujući i  svojim članovima koji su dali  značajan novčani doprinos.  Zahvaljujemo svima, a napose  našim Belefužetama na svim  njihovim aktivnostima tijekom cijele godine, rekao je  Šimunov.
Skupštinari su saslušali i financijsko izvješće za 2010.,  potom i izvješće Jadrana  Srdelića Boće, predsjednika  Nadzornoga odbora.
– Poštovani, ovaj je odbor,  čiji sam predsjednik, a Goran  Petrić i Vitorio Bučić članovi,  pozorno cijelu godinu pratio  aktivnosti i rad Izvršnoga odbora, a uvidom u financijsko  poslovanje, utvrdili smo da je  ono besprijekorno i kao i sve  odluke IO, za svaku pohvalu,  istaknuo je Srdelić.
Potom je nazočnima predočen plan i program za 2011.  godinu.
– Imat ćemo 10. okupljanje  vinogradara i natjecanje vinara. Opet na starom mjestu,  u dvoru Sonje Petrić kao i u  svim prethodnim godinama. I  dalje ćemo ustrajati na aktivnostima uređenja maloga  trga, za što imamo i potporu  gradskih vlasti, ali čekamo bolja financijska vremena. Obnovili smo sudjelovanje u  maškarama pa ćemo i na tomu  raditi, kao i na organizaciji  novih edukativnih predavanja  za vinogradare, vinare i maslinare – iznio je Šimunov neke  pojedinosti.
Plan i program prihvaćen je  uz nadopunu nakon što je  Mario Šimunov Mašo predložio da se ove godine u  educiranju vinogradara i maslinara izađe i na teren. Podržana je i inicijativa Bruna  Babina da se mještani Belafuže obrate Mjesnom odboru Brodarica kako bi se u  što skorije vrijeme našlo odgovarajuće rješenje za otklanjanje opasnosti zbog prebrze  vožnje na početnom dijelu Puta Nina. Ivan Petrić predložio  je, što je i prihvaćeno, da se  obnove nogometne utakmice  Stari – Mladi.
Predsjednik Nenad Petrić  zahvalio je svima na suradnji i  izrazio vjeru da će u 2011.  Društvo prijatelja Belafuže  svoj plan i program ostvariti u  cijelosti.