Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar predstavljaju petrićevci

28.03.2011. 22:00
Zadar predstavljaju petrićevci


Na natjecanju iz filozofije konkuriraju samo učenici četvrtog razreda, kojih je ukupno 30, dok se iz logike natječu učenici 3. i 4. razreda, a ukupno ih je 45. Među zadarskim su se učenicima na ovo natjecanje plasirali samo učenici Gimnazije Franje Petrića i to dvoje iz filozofije i sedmero iz logike




Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora ovogodišnji je domaćin Državnog  natjecanja iz logike i filozofije  na kojem sudjeluje ukupno 75  učenika gimnazija iz cijele  Hrvatske.
Svečano otvorenje ovog  natjecanja upriličeno je  prošle nedjelje u Svečanoj  dvorani Sveučilišta, a samo je  natjecanje održano jučer u  Gimnaziji Vladimira Nazora,  dok je za danas predviđeno  svečano proglašenje pobjednika uz podjelu nagrada i  priznanja, koje će se održati u  Multimedijalnoj dvorani  Sveučilišta. Na natjecanju iz  filozofije konkuriraju samo  učenici četvrtog razreda, kojih je ukupno 30, dok se iz  logike natječu učenici 3. i 4.  razreda, a ukupno ih je 45.
Među zadarskim su se  učenicima na ovo natjecanje  plasirali samo učenici Gimnazije Franje Petrića i to dvoje iz filozofije i sedmero iz  logike.
Jučer su tako, prema predviđenom programu, natjecatelji najprije pristupili pisanju  filozofskog eseja na hrvatskom jeziku te pisanju eseja iz  logike. Oni učenici koji se  nisu plasirali za pisanje filozofskog eseja pristupili su  radionici “Uloga nepoznate  slike”. Uslijedilo je potom i  pisanje eseja iz filozofije na  stranom jeziku, a nakon ispravljanja svih spomenutih  testova, uslijedio je žalbeni  rok te potom i usmeni ispit iz  filozofije.