Vještak potvrdio kako je profil izrađen iz doma Kožulovih

Slika korisnika admin
PIXSELL
Mate Kožul

Tri e-mail adrese i pet profila od kojih tri na Iskrici, a dva na Facebooku, izrađeni su s IP adrese za koju je policija u istrazi utvrdila da je korištena na računalu povezanom s telefonskim priključkom registriranim na ime Božo Kožul. Tu IP adresu nije mogao nitko drugi koristiti osim ukućana jer je modem bio zaštićen 13-znamenkastom lozinkom - pojasnio je sudski vještak za telekomunikacije Vladimir Njegovan.

On je danas saslušan na Općinskom sudu u Zadru, a u nastavku suđenja Mati Kožulu (26), zaposleniku zadarske Gradske uprave i istaknutom članu mladeži HDZ-a.

Optužnicom zadarskog tužiteljstva, 26-godišnji zaposlenik gradskog Odjela za financije, koji je s radnog mjesta suspendiran do pravomoćnosti presude, tereti se da je na dvije društvene mreže, Facebook i Iskrica, krajem siječnja otvorio lažne profile na ime svoje dvije poznanice. Na tim je profilima objavio njihove fotografije, adrese stanovanja, brojeve mobitela i kućnog telefona čime je "počinio kazneno djelo nedopuštene uporabe osobnih podataka".

- Za otvaranje e-mail adrese potrebno je samo imati računalo ili neki drugi uređaj te pristup internetu. Podaci koje osoba koristi za otvaranje e-mail adrese ne moraju biti istiniti. Nakon otvaranja adrese korisnik dobiva lozinku, a slično je i s profilima. Razlika je u tome što za otvaranje profila treba imati e-mail adresu na koju operater proslijeđuje lozinku - pojasnio je među ostalim, sudski vještak Njegovan.

Suđenje se nastavlja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno