Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

[FOTO] Učenici izrađivali vlastite naočale uz pomoć 3D olovke

29.03.2019. 16:15
[FOTO] Učenici  izrađivali  vlastite naočale  uz pomoć 3D  olovke


Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića  Benje sudjelovali su jučer na radionicama održanima u okviru STEAM  tjedna koji ima za cilj popularizaciju znanosti u odgojno-obrazovnom  sustavu, te razvijanje vještina i kompetencija učenika u području tehnike, te informacijskih i komunikacijskih znanosti.
Četvrtaši iz Benje jučer su najprije u Cinestaru pogledali film "Moj dida je pao s Marsa", prvi hrvatski SF film za djecu, a onda su u dvorištu OŠ  Petra Preradovića sudjelovali u brojnim kreativnim radionicama na malom znanstvenom pikniku. 
Radionice su osmišljene u suradnji s udrugama i organizacijama koje  promiču popularizaciju znanosti i tehnologije u osnovnim školama, a  vezane su na temu virtualne povijesti, moderne tehnologije, DNA, meteorologije, 3D olovke, a uključivale su i interaktivno-edukativne kvizove,  kao i druge zanimljivosti.
Učenici su na zabavan, ali i edukativan način doznali mnogo o primjeni suvremene tehnologije u raznim područjima, pa su tako mogli izraditi vlastite naočale uz pomoć 3D olovke, a sudjelovali su i u interaktivno-edukativnim kvizovima. Dvorište ove zadarske škole jučer je tako  drugi dan za redom bilo prepuno malih znanstvenika željnih znanja koji  su bili oduševljeni bogatim programom.
Inače, STEAM tjedan organizira FabLab, udruga za promicanje digitalne fabrikacije, Scientix, udruga koja skuplja i promovira najbolje prakse  u podučavanju STEM predmeta u Europi i organizira stručna usavršavanja i radionice za učitelje iz STEM područja, Carnet, Znanstveno edukativno-zabavni centar Zagorje, Udruga Virtualci, Hrvatsko interdisciplinarno društvo, Hrvatska zajednica tehničke kulture, FabLab iz Trsta, Bioteka, Smartplay i Školska knjiga.