Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA Uzvratiti Hermesu za sramotan poraz

29.03.2019. 10:13
HT PREMIJER LIGA Uzvratiti Hermesu za sramotan poraz


Ritam od jedne utakmice tjedno donio je na Višnjik dovoljno manevarskog prostora za slaganje kockica i traženje pobjedničkog mozaika pred konačni rasplet sezone. Potvrdila je to najbolje prošlotjedna akcija u Sinju gdje su košarkaši Zadra na ugodan način riješili utakmicu protiv Alkara već na samom otvaranju. Sličan scenarij očekuje se i večeras kad u Krešin dom stiže veliki dužnik iz prvog dijela sezone, Hermes Analitica. Doživljen je tada poraz od čak 16 razlike (95:79), a tu utakmicu posebno je upamtio trener Ante Nazor. Bila je to jedna od mnogih utakmica ove sezone na koju je Zadar došao s parolom 'lako ćemo' i na kraju napustio parket poput razbijene vojske.


Maksimalan angažman
– Od njih smo u prvom dijelu pretrpjeli, rekao bih, sramotan poraz kojeg, iskreno vam kažem, ni dan danas nisam prebolio i zato je vrlo važno da ga ispravimo i shvatimo određene greške jer je sezona i dalje u fazi da se može okrenuti u pozitivnom smjeru. To i očekujemo te ćemo ovo razdoblje iskoristiti kako bismo se maksimalno pripremili za dodatne kvalifikacije za ABA ligu. I trenažni mikrociklus tijekom tjedna i današnja utakmica moraju biti na tragu boljih igara i boljeg ponašanja – istaknuo je Nazor pred gostovanje Hermesa protiv kojeg se prvenstveno očekuju nova dva boda i ostanak u utrci za 'jedinicu' s Cibonom. No, osim dva boda Nazora jednako zanima mogu li njegovi igrači pokazati maksimalnu ozbiljnost, na tragu prošlotjedne prezentacije u Sinju.
– Moramo biti autoritativni. To je ono što se traži u ovim utakmicama. Zadnje kolo u Sinju smo to pokazali, možda i prvi put ove sezone. Ne trebam ponavljati što nam znači maksimalan angažman. Moja momčad tijekom cijele sezone ima problema s time. Oscilacije su velike, od maksimalnog fokusa, angažiranosti i borbenosti do raspoloženja pod parolom da će se utakmica dobiti sama od sebe. Stoga uoči ove utakmice, kao i uoči prošle, napominjem da se pripremamo kao da igramo protiv Real Madrida – alarmantan je trener Zadra u najavi protivnika koji je za razliku od prvog susreta u studenom prošle godine ostao bez najbitnijih karika u rosteru. Tada su Zadar razmontirali Jakov Vladović i Roko Rogić. Obadvojica su ostali 'zarađivati kruh' u metropoli i od tada Analitičari su potonuli na ljestvici, te im prijete dodatne kvalifikacije za ostanak u HT Premijer ligi.


Žorić spreman za sljedeće kolo
– Moramo istini pogledati u oči i kazati da su promijenili dosta toga što se tiče rostera. Ne trebam ni govoriti o igračima koji su otišli. Rogić je otišao u Cibonu, Vladović je otišao u Cedevitu, a oni su im bili prve violine. Došli su neki drugi igrači, no kako znamo i sami, to je proces u kojemu ne možeš jednostavno nastaviti s dobrim partijama već krećeš iznova. Pred nama je nova utakmica, s novim zamkama i zanima me samo maksimalan angažman – ponovio je svoju trenersku mantru Nazor koji neće ni večeras moći koristiti usluge Luke Žorića.
– Stanje u momčadi je jednako kao pred prošli susret. Ne možemo računati na Luku Žorića, no on se odlično oporavlja te je pitanje dana kada će moći participirati na treninzima i u sljedećem kolu ćemo moći računati na njega – zaključio je Nazor.