Kuntrati vraćen stari sjaj za 554 tisuće kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Obnovljena kamena ulica u Tkonu
Zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na sufinanciranim sredstvima u iznosu od 350.000 kuna, kao i vlasniku vile D’Erco, gospodinu Kovačiću, koji je za projekt donirao 90.000 kuna, zahvalio se Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon
Vlasnik vile D’Erco za projekt je donirao 90.000 kuna

U staroj jezgri Tkona na otoku Pašmanu službeno je otvorena  ulica Kuntrata koja je u prošlosti i bila stara kamena ulica i kojoj se nakon betonizacije sada vratio stari sjaj. Ukupna vrijednost radova u dužini  od 65 metara je 554.108 kuna.

- Zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na sufinanciranim sredstvima u iznosu od 350.000 kuna, kao i vlasniku vile  D’Erco, gospodinu Kovačiću, koji je za projekt donirao 90.000 kuna, zahvalio se Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon (Tkon, Ugrinić).

Stara kunjska ulica je izuzetno frekventna jer su u njoj nalazi ambulanta opće prakse, mjesna pošta i Institut za povijesnu baštinu. A na  pročelju pošte je i spomen obilježje s imenima 17 mještana koji su poginuli tijekom savezničkog bombardiranja, 9. rujna 1944. godine.

- Projekt je uključivao uređenje i izvedbu novog opločenja kamenom,  kamene kaldrme od pritesanog autohtonog kamena škriljevca u ukupnoj površini od oko 150 metara četvornih, kazao je Mušćet.

Projektom je riješen i problem odvodnje koji se dosad slobodno slijevao niz ulicu u more.

- S velikim zadovoljstvom mogu istaknuti kako je ovo ujedno i početak  radova na kanalizacijskom sustavu, ponosno će Mušćet. Stara kunjska  ulica između kamenih kuća u prošlosti je bila mjesto gdje se odvijao  društveni život mještana, naročito za vrijeme toplijih dana.

- Kunjanima, žiteljima Tkona, Kuntrata je nešto sasvim posebno u  srcima iz čijih se duša iščitava ljubav prema rodnom mjestu. Jedan od  najistaknutijih primjera je Vinka Titulić, umjetnica i pjesnikinja iz Tkona, koja je s nostalgijom i radošću između ostalih napisala i pjesmu  "Kuntrata, ulica mog sna", rekao je Mušćet dodajući kako namjeravaju i  druge ulice na sličan način urediti, poglavito Kolešće.

- Uz Kuntratu se uređuje park u kojem je spomenik, a uskoro i glavni  trg na Mulu, poručio je Mušćet.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno