Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon trosatnog trilera slavio Nikola Milojević

29.03.2021. 07:27


Prvo izdanje ATP Challengera Zadar Open pripalo je Nikoli Milojeviću iz Srbije, i to nakon potpuno izjednačenog finalnog meča u kojem je odluka pala u tie-breaku trećeg seta. Treći nositelj turnira slavio je protiv bugarskog tenisača Dimitra Kuzmanova nakon tri sata i deset minuta rezultatom 2-6, 6-2, 7-6 (5) te tako osvojio treći pojedinačni naslov u karijeri na turnirima tog ranga.
– Kada se meč odlučuje u tie-breaku trećeg seta rasplet može biti ovakav ili onakav, pobjeda može otići na jednu ili drugu stranu. Bilo je dosta uspona i padova u trećem setu, za razliku od prva dva i došlo je jednostavno do ‘fizičkog momenta’, jer smo dugo igrali. Zadovoljan sam što sam se uspio vratiti, nakon zaostatka 2:4 u trećem setu«, rekao je 148. tenisač svijeta.
U trećem setu Milojević je zaostajao 2-4, a onda poveo sa 6-5 uz servis i činilo se da je pobjeda na dohvat ruke. Nije bilo tako.
– U tenisu se čovjek ne smije brzo razočarati, jer inače ništa neće napraviti. Nisam se živcirao zbog toga, nego sam se ponovno fokusirao – dodao je Milojević.
Kuzmanovu je ovo bio prvi nastup u finalu na turnirima ovog ranga. Dosad najbolji rezultat bio mu je polufinale, ali razina njegova tenisa tijekom cijelog turnira, pa i u finalu, bila je daleko veća od sadašnjeg 274. mjesta na pojedinačnoj ATP listi.
– Moglo je završiti drugačije, izgubio sam za jedan poen, ali najvažnije je da sam se borio do kraja i da se nisam predao. To mi je najvažnije – rekao je Kuzmanov i dodao.
– Nikola je realno imao više mogućnosti za pobjedu, servirao je za meč. Zadovoljan sam turnirom, kad sam došao u Zadar nisam očekivao da ću biti u finalu.
Pobjedniku turnira pripalo je 80 bodova i 6190 eura, a finalistu 48 bodova i 3650 eura.