Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vlašić: Bila je očigledna razlika u kvaliteti

29.03.2021. 07:15


Bio je to već viđeni scenarij. U preslici siječanjske utakmice, Cibona je u subotu navečer svladala Sonik Puntamiku u Jazinama rezultatom 63:89 i vratila se na vrh ljestvice hrvatskog prvenstva. Puntamičani su se dobro držali prvih dvadesetak minuta, no u nastavku je do izražaja došla veća individualna kvaliteta zagrebačkog sastava koji je na koncu stigao do uvjerljive pobjede. S lošim šutom iz igre od samo 37 posto i s tek pet pogođenih trica, nisu se Zadrani ni mogli nadati boljem raspletu.
– Bila je očigledna razlika u kvaliteti. Kada ne igramo na gornjoj granici svojih mogućnosti, pa čak i iznad nje, onda nemamo što tražiti protiv ovakvih protivnika. Tada je jedino pitanje kako će se stvari odvijati u zadnjoj četvrtini. Ne bih rekao da je to posljedica naše nedovoljne fizičke pripremljenosti, već se radi o tome da je Cibona kvalitetnija momčad. Već godinama igraju na višoj razini i protiv takvih suparnika moramo imati puno veći postotak šuta nego smo ga imali u subotu kako bismo mogli zaprijetiti – kazao je nakon utakmice trener Sonika Hrvoje Vlašić.
Trenuci melankolije
Domaćini su se držali do otvaranja drugog poluvremena kada su »Cibosi« počeli agresivnije preuzimati u obrani i učas se odvojili na dvoznamenkastu prednost, nakon čega više nije bilo povratka za »Sonikse«. U posljednjih deset minuta ušlo se sa 16 poena prednosti gostiju koji su u samoj završnici imali i visokih plus 30.
– U jednom trenutku smo izgledali melankolično, kao da smo se predali, a to mi se nije svidjelo. Želio sam da do kraja igramo živo i agresivno. Ovo su utakmice u kojima tražimo razdoblja dobre igre da vidimo što možemo napraviti i koliko možemo parirati. Cilj nam je bio pružiti što je moguće bolje otpor, a nakon nadolazećih susreta protiv Zadra i Splita slijede nam utakmice protiv Alkara i Šibenke gdje moramo nastaviti u dosadašnjem ritmu – dodao je Vlašić.
Izvući pouke
Zadranima je veliki problem stvarala zaštita obruča gdje su viši i fizički snažniji gosti radili velike probleme domaćim igračima. Točno 50 poena ubacili su momci iz Savske iz reketa, na što su dodali i 14 skokova više. Jedan od rijetkih koji im je uspio parirati bio je Daniel Zovko koji je susret završio s 14 koševa i pet uhvaćenih lopti.
– Cibona je momčad koja igra na višoj razini od nas te su se u subotu vidjele njihova širina, svježina i veća energija. Uz nizak postotak šuta nismo ni mogli ostvariti povoljniji rezultat. Jednostavno su bili bolji, a na nama je da izvučemo pouke i u nastavku sezone pružimo kvalitetnije partije – rekao je Zovko.
Pred košarkašima Sonik Puntamike desetak je dana pauze, nakon čega slijedi gradski derbi protiv Zadra koji bi se trebao igrati u utorak, 6. travnja.


Bez odgovora na preuzimanja
Nakon izjednačenih dvadesetak minuta, Cibona je ubacila u brzinu više i odvojila se na dvoznamenkastu prednost, nakon čega je mirno privela utakmicu kraju.
– Spremili smo se najbolje što smo mogli te smo očekivali zahtjevnu utakmicu. Zbog odgode susreta protiv Olimpije bili smo svježi i u susret smo ušli s visokom razinom energije, ali i s puno dekoncentracije o čemu jasno govori 11 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. U nastavku smo odigrali puno bolje i odgovornije, a domaćini se nisu najbolji snašli na naša preuzimanja i na koncu je individualna kvaliteta došla do izražaja – izjavio je trener Cibone Vladimir Jovanović.