Komunalci na sve strane, pripreme za turističku sezonu u punom jeku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Općinsko središte Sukošan i zaobalje u još ljepšem ruhu
Veseli me činjenica da je Općina Sukošan na čelu s načelnikom Antom Martincem već na kraju prošlogodišnje sezone krenula u pripremu za ovogodišnju sezonu čime dodatno doprinose našem turističkom rastu i razvoju, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., ne krijući pritom zadovoljstvo da komunalci sve poslove izvode stručno i na vrijeme
Velimir BRKIĆ
Goste će dočekati čist, uredan i atraktiivan okoliš

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o. općinsko središte Sukošan i općinsko zaobalje (Debeljak, Gorica, Glavica) spremno će dočekati glavnu turističku sezonu za koju su radovi započeli već na jesen.

- Veseli me činjenica da je Općina Sukošan na čelu s načelnikom Antom Martincem i njegovim timom već na kraju prošlogodišnje sezone krenula u pripremu za ovogodišnju sezonu čime dodatno doprinose našem turističkom rastu i razvoju, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., ne krijući pritom zadovoljstvo da komunalci sve poslove izvode stručno i na vrijeme.

Tijekom sezone najveći je zadatak održavati čiste plaže i uređenost općinskih naselja.
- Zaposlenici i sezonci tijekom sezone pojačano, mogli bismo reći, od jutra do sutra brinu da plaže budu čiste i uredne na zadovoljstvo svih korisnika plaža od Marine Dalmacija do Tustice, na oko sedam kilometara obale, ističe Bebek.

Uređivanje atraktivnog okoliša

Dok TZO Sukošan radi na turističkoj promidžbi i drugim poslovima važnim za što uspješniju turističku sezonu, komunalni djelatnici u suradnji s Općinom vrijedno rade kako bi Sukošan i pripadajuća mu naselja što spremnije i u što ljepšem ruhu dočekali turiste čiji se dolazak, i to u velikom broju, predviđa ovog ljeta.
- Pristupili smo uređenju svih zelenih površina i rezidbi živce, na novoizgrađenom dijelu sukošanske obale izvode se radovi na hortikulturnom uređenju, navodi Bebek.
Komunalno društvo, osim o održavanju čistoće plaža i svih javnih površina brine i o općinskim grobljima u Sukošanu i Gorici, pogrebnim uslugama, športskoj dvorani, građenju i održavanju nerazvrstanih cesta i drugih javnih površina, građenju i održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, komunalnom otpadu, parkingu tijekom ljetnih mjeseci.
- Općina Sukošan i Komunalno društvo na vrijeme su započeli s radovima za turističku sezonu 2022. kako bi naše općinsko središte Sukošan, gdje ima oko 600 iznajmljivača turističkih kapaciteta, te sve atraktivnija naselja u općinskom zaobalju dobili na prepoznatljivosti i imidžu te na taj način privukli još veću pažnju turista i medija. Osim toga, osnova za turizam, našu najrazvijeniju granu gospodarstva, jest uređen i atraktivan okoliš općina, poručila je Bebek.

Plaže, palme, hortikultura

Uz znatnu općinsku financijsku potporu, zadnjih mjesec dana dio svojih aktivnosti fokusirali su na detaljno hortikulturno uređenje u Sukošanu, na ulazu kod Jose i kod murala na ulazu kod Hajduka te uz šetnicu od Sportskog centra do Rive.
- Na šetnici na Ruševcu i Donjem moru promijenili smo 9 bolesnih palmi, a umjesto njih posadili 9 novih palmi, istaknula je Bebek.
Sada je na sukošanskoj obali čak 49 palmi, 15 na šetnici od Sportskog centra do Ruševca, 18 na šetnici od Ruševca do Rive te 16 palmi nasuprot hotela-restorana Joso.
- Palme su postale sastavni dio svakodnevnice, dio identiteta ovog tisućljetnog naselja što itekako pridonosi turističkom identitetu i općinskim naseljima u zaobalju Sukošana. Ponosni smo na njih kada ih naši gosti pohvale, kada se dive njihovoj ljepoti, kada ih slikaju i uz ovdašnji zalazak sunca u mirnoj uvali Zlatna luka i biskupski ljetnikovac Palac iz 15. stoljeća, najljepšeg zalaska kako bi rekli mještani, na svitu i okolici, te putem društvenih mreža prezentiraju ljepotu našeg Sukošana, ponosno će Bebek.
U tijeku je uređenje hortikulturnih otoka na Donjem moru koje protiv korova i trave, kaže ona, zaštićuju folijom te ih nasipaju sitnim kamenom - bijelim tucanikom.

Naplata za parkiranje u Sukošanu

- Slijedi uređenje plaža na sukošanskoj obali dugoj oko sedam kilometara, od Marine Dalmacija do Tustice, kazala je Bebek.
Na Ruševcu je ucrtano parkiralište za 26 parkirna mjesta plus dva za osobe s invaliditetom. Postavit će se aparati za kupnju parkirnih karata. Godišnja karta za mještane bit će 100 kuna, a za ostale korisnike u turističkoj sezoni 10 kuna po satu parkiranja.
- Osim na Ruševcu naplata parkirališta vršit će se u Tustici, Makarski, od Hajduka do Konzuma, od Matanovih dvora do Marine, Sportskom centru, uz šetnicu od Sportskog centra do Rive, nabrojila je Bebek.
Proveden je prvi javni natječaj za korisnike prodajnih štandova te je pred otvaranjem zgrada moderne tržnice i ribarnice koja se izgradila u neposrednoj blizini Jadranske magistrale, na sjeveru iznad restorana Veseljak.
- Krajnji cilj društva je kvalitetnom i stručnom realizacijom komunalnih usluga doprinijeti kvalitetnijem životu lokalnog stanovništva, zaključila je Katarina Bebek, uspješna poslovna žena koja je nedavno ponovno izabrana na petogodišnje čelno mjesto Komunalnog društva Zlatna luka d.o.o. Sukošan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)