Osnovci posadili masline i ukrasno grmlje

Slika korisnika admin
nin2904
Ninski osnovci ispred škole

Ovih dana u dvorištu OŠ "Petar Zoranić" u Ninu zasađene su sadnice maslina i nekoliko vrsta ukrasnog grmlja kako bi i ovi osnovci pokazali svoju ekološku svijest.
Organizator Marin Pijaca istaknuo je da su učenici iskoristili lijepo vrijeme i sunčan dan kako bi na prikladan način započeli s uređenjem školskog dvorišta i sadnjom prvih sadnica, koje će krasiti veliko školsko dvorište. Također je kazao kako je zadovoljan s osnovcima koji su sadnju odradili poput profesionalaca te pokazali veliki interes za nove sadnice.
Svi razredi simbolično su posadili svoje stablo, a najzanimljivije je bilo vidjeti kako mališani Dječjeg vrtića "Morska vila" sade svoje, za koje su upotrijebili razne vrste alata, a nerijetko su upotrebljavali i ruke. Grad Nin je organizirao ovu akciju u kojoj je sudjelovalo oko četrdeset mališana Dječjeg vrtića "Morska vila" iz Nina i učenici od prvog do osmog razreda OŠ "Petar Zoranić" Nin. Osim što je grad organizirao akciju, grad je i nabavio sadnice maslina, dok je ukrasno grmlje darovalo poduzeće Nasadi iz Zadra, a tvrtka Vigens je darovala dovoljne količine stajskog gnojiva. Cjelokupna aktivnost potaknuta je obilježavanjem Dana planeta Zemlje, a provodi se u cilju podizanja ekološke svijesti i očuvanja našeg planeta. Plan sadnje izradila je dipl. ing. agronomije Marijana Vitlov, a u sadnji su pomogli i djelatnici komunalnog poduzeća Komio iz Nina. Kako nam je rekla stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Nina Mirjana Knežević, samo uređenje okoliša škole znači da su svi građevinski radovi završeni, a nije krila i oduševljenje skorim uređenjem interijera škole.
- Neobično se radujemo ovoj akciji uređenja školskog dvorišta OŠ "Petar Zoranić" te je došlo vrijeme da se prikladno urede i zelene površine. Nadamo se da će svi radovi ići po planu kao i do sada te da ćemo novu školsku godinu započeti s nastavom u novim školskim prostorijama. Vjerujem da će svi učenici biti oduševljeni, istaknula je Knežević.
Osnovci su ovom prilikom neslužbeno sa svojim profesorima prvi put imali prilike razgledati školu, a da je oduševljenje zaista bilo veliko govori i podatak da je zgrada nove škole izgrađena nakon punih 100 godina. Nova školska zgrada zadovoljava i više od propisanih standarda struke te svojim zdanjem izdaleka plijeni pažnju mnogih. U sklopu svog sadržaja nova školska zgrada ima osam učionica, svaka je sa svojim kabinetom, ima informatički kabinet, veliku sportsku dvoranu, odgovarajuće sanitarne čvorove i dr., a profesori su naglasili kako škola ima dovoljno učionica za odvijanje nastave u jednoj smjeni. Nakon sto godina Nin je svakako zaslužio novu školsku zgradu te će odvijanje nastave za 164 učenika biti na još većoj razini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno