Bilo je kupovine i pritisaka na ljude

Slika korisnika admin
hns
Filip BRALA
Težište na socijalnim programima - kandidati HNS-a na jučerašnjoj konferenciji

Hrvatska narodna stranka izlazi na lokalne izbore u pet gradova i 15 općina. U Pagu HNS ima svog kandidata za gradonačelnika, u Zadru i Biogradu kandidate za dogradonačelnika, a istaknut će svoje kandidate za načelnike općina Pakoštane, Kali, Sv. Filip i Jakov i Preko, rekao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji HNS-a u Zadru, predsjednik županijske organizacije Željko Kurtov Buš.

U Gračacu, Salima, Galovcu i Jasenicama, HNS će nastupiti samo s listom, ali kako dodaje Buš, stranka nije zadovoljna s izlaskom, jer se to trebalo učiniti još u općinama Posedarje, Poličnik, Pašman i Kukljica.

- Ne izlazimo na lokalne izbore u tim općinama, jer je bilo svega i svačeg, od kupovine do pritisaka na ljude. Ipak mi ne optužujemo kao ostali druge, nego mislimo da smo sami krivi za to, dodao je Buš.

Svoje zadovoljstvo Buš je istaknuo koalicijom HNS-SDP-HSUS kazavši da je tu bilo najmanje pregovaranja i za razliku od ostalih koji su imali maratonske pregovore, sve je začas dogovoreno.

Predstavljanje te koalicije najavila je za danas u 12 sati u hotelu Kolovare u Zadru predsjednica HNS-a Zadra Vesna Sabolić. Ona je rekla da će se HNS dati prednost socijalnoj osjetljivosti, jer to nalaže aktualni trenutak. Od ostalih zanimljivosti, HNS planira dati posebnu pažnju nezavisnoj kulturnoj sceni u gradu.

Željko Kurtov Buš na kraju je komentirao posljednje stranačke događaje i napuštanje stranke osamnaestorice bivših stranačkih kolega u Varaždinu.

- Radilo se o interesnoj skupini, svojevrsnom lobiju koji se okupio iz finacijskih razloga zbog kojih je spreman sve učiniti. HNS ima 6.000 članova, a možete misliti koliko znači njihov izlazak i kako će se oni provesti na izborima. Isto tako kao i naše bivše kolege u Zadru koji se nisu baš proslavili na listama svojih novih stranaka, rekao je na kraju tiskovne konferencije Željko Kurtov Buš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika ante123
Lada se ubacila u politiku. Pitanje za milion kuna? S obziro na njem jaki "ego trip" i netoleranciju prema neistomišljenicima: a) izdržati će do izbora b) izdražati će do 1.6. c)dobiti će nogu u guzicu od Buša najkasnije do 1.9