Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mladen Meštrović ni na jednoj listi

Autor: Nives Rogoznica

28.04.2009. 22:00
Mladen Meštrović ni na jednoj listi


Na koalicijskoj listi za Gradsko vijeće Zadra najbolje pozicionirani HSP-ovac našao se na devetom mjestu, a riječ je o dogradonačelniku dr. Radi Škarici. Sljedeće mjesto koje je pripalo HSP-u je neprolazno dvadeset i prvo mjesto, a na njemu se našla članica Izvršnog odbora gradskog HSP-a Franka Dvorski


Mladen Meštrović, predsjednik zadarskog HSP-a jedini je stranački čelnik koji se nije našao na izbornim listama. HSP na izbore uzlazi u koaliciji s HDZ-om, HSLS-om, HSS-om i HSU. Koalicijski sporazumi pet stranka potpisani su krajem prošlog tjedna, a u ime i gradskog i županijskog HSP-a potpisao ih je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Đani Bunja. Predsjednik gradskog HSP-a Mladen Meštović nije ni bio uključen u koalicijske pregovore.
– Predsjednik sam stranke koji je izabran jednoglasno na izbornoj skupštini, a komentar na to što nisam na listi neka vam da ekipa koja je pregovarala, kratko je kazao Mladen Meštrović. Nije želio podrobnije govoriti o situaciji u stranci.
Mladen Meštrović za predsjednika gradske podružnice izabran je u srpnju prošle godine i na tom je mjestu zamijenio Danijela Kotlara koji je u prosincu 2007., nakon reizbora Ante Đapića na mjesto predsjednika stranke, podnio ostavku na mjesto predsjednika zadarskog HSP-a te potom istupio iz stranke i mjesto dožupana prepustio Đaniju Bunji. Bunja je na mjesto predsjednika Županijskog vijeća HSP-a izabran u rujnu 2008. i na tom je mjestu zamijenio Ivana Miličevića.
Na koalicijskoj listi za Gradsko vijeće Zadra najbolje pozicionirani HSP-ovac našao se na devetom mjestu, a riječ je o dogradonačelniku dr. Radi Škarici koji je, prema prošloljetnim najavama svoje stranke, dok su još HSP-ovci govorili kako će na izbore izići samostalno, trebao biti kandidat za gradonačelnika. Sljedeće mjesto koje je pripalo HSP-u je neprolazno dvadeset i prvo mjesto, a na njemu se našla članica Izvršnog odbora gradskog HSP-a Franka Dvorski. S ovakvim rasporedom snaga HSP će se, kada je u pitanju gradska vlast, naći u nepovoljnijem položaju od onog stečenog na prošlim izborima kada je ova stranka osvojila dva vijećnička mandata te je sklapanjem koalicije s HDZ-om i Nezavisnom listom Dražena Grgurovića, dobila funkciju zamjenika gradonačelnika i člana poglavarstva za školstvo, mladež i socijalnu skrb.
Kada je u pitanju izbor za tijela vlasti u Županiji, HSP je kandidirao Đanija Bunju za mjesto zamjenika župana. Na listi za Županijsku skupštinu tri su člana ove stranke i to Ivan Miličević na devetom i Mile Čirjak na 19. mjestu. Član zadarskog Gradskog poglavarstva za školstvo, mladež i socijalnu skrb Jozo Dragić tek je na 29. mjestu.


 PLAKAT PROTIV BUNJE




Jutro nakon predaje izbornih lista pored vrata stranačkih prostorija HSP-a osvanuo je bijeli plakat na kojem je isprintano prezime potpisnika koalicijskog sporazuma, predsjednika ŽV Đanija Bunje uz riječ “PRODANO”.
Đani Bunja nije želio komentirati postavljanje ovog plakata.
Na upit zašto se na listi za Gradsko vijeće Zadra nije našao predsjednik zadarske podružnice Mladen Meštrović također nije imao komentar.