Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nakon pljačke poljubio frizerku pa pobjegao

Autor: Suzana Bandić

28.04.2009. 22:00
Nakon pljačke poljubio frizerku pa pobjegao

Foto: Adam VIDAS



Četiri sata nakon što je opljačkao trgovinu “Vlado”, s nožem upao u salon “Rina” te ga frizerki stavio pod vrat i zatražio novac.


Zadarska policija je u utorak ujutro na kriminalističku obradu privela Adisa Ljubiankića (27) za kojeg se sumnja da je u ponedjeljak u popodnevnim i večernjim satima počinio dva razbojništva.
Kada je s Anamarijom Lisica (41) oko 17 sati ušao u trgovinu Vlado te zaprijetio djelatnici da mu da novac iz registar kase što ja ova u strahu za svoj život i učnila par je pobjegao u nepoznatom smjeru i sa sobom odnio oko dvije i pol tisuće kuna.
 Djelatnice su odmah potom pozvale policiju koja je obavila očevid te uzela snimke s nadzorne kamere zbog identifikacije razbojnika i njegove pomagačice, koji nisu bili maskirani.
Djelatnici nožem pod vrat
Nakon pljačkaškog pohoda, Anamariji se gubi svaki trag, a on se prema svemu sudeći pritajio od policije i nakon četiri sata krenuo u novi pohod.
Riječ je o frizerskom salonu “Rina” u Ulici Antuna Barca na kućnom broju tri u koji je drznik upao oko 21 sat, odnosno na kraju radnog vremena.
Neslužbeno saznajemo kako muškarac odgovara opisu pljačkaša iz trgovine “Vlado” te da je neposredno prije prepada u frizerski salon viđen u polumraku pokraj crkve Sv. Ante koja se nalazi nasuprot. Najvjerojatnije je čekao najpovoljniji trenutak za svoj pljačkaški pohod te iskoristio situaciju kada su salon napuštale dvije naučnice, učenice prvog razreda frizerske škole.
Naime, netom prije salon je bio zaključan, obzirom da im je radno vrijeme do 20 sati, ali je djelatnica ostala dovršiti frizuru jednoj Zadranki. Kako je već bila pri kraju posla, naučnice joj više nisu bile potrebne pa ih je poslala kući. Međutim, iza njih su ostala otključana ulazna vrata, što je drznik iskoristio i s kuhinjskim nožem oštrice duge oko 20 centimetara, upao u salon, zgrabio djelatnicu za ruku, stavio joj nož pod vrat i zatražio novac. Prestravljena djelatnica otvorila je registar kasu u kojoj je bilo oko tisuću kuna. No, to pljačkašu nije bilo dovoljno pa je tražio još novca. Nakon što mu je ona rekla kako je to sve što ima, zgrabio je njezin mobitel vrijedan oko tisuću i četristo kuna.
Petnaestominutna tortura
Agonija koju su proživljavale djelatnica i njezina klijentica trajala je 15-tak minuta. Naime, razbojnik nije bio zadovoljan svojim “utrškom” pa je prevrnuo sve po salonu u potrazi za novcem, prijeteći pri tom objema ženama kako će pobiti i njih i njihove obitelji ukoliko ga prijave policiji. Drznik se nije ustručavao ni pretresti torbicu djelatnici, a kako u njoj nije pronašao novac, uzeo joj je ključ osobnog vozila. No, kada mu je ona preklinjući ga da joj ne uzme vozilo rekla kako ima malo dijete, odustao je rekavši kako i on sve to radi zbog djeteta. Prije odlaska još se jednom približio djelatnici, unio joj se u lice, objeručke obuhvatio glavu i potom ju poljubio u obraz te nestao u nepoznatom smjeru.
Iz izvora bliskog policiji, naime, saznajemo kako je riječ o dugogodišnjem ovisniku i njihovom već starom znancu, inače porijeklom iz Zenice u susjednoj BiH, a s prebivalištem na zadarskoj Puntamici. Njega je, navodno, policija jučer pronašla kod djevojke, također ovisnice, u njezinom stanu na Smiljevcu.
Spomenimo još i to da je tijekom noći nepoznata osoba pokušala provaliti i u trgovinu “Bakmaz” samo dva metra udaljenu od frizerskog salona “Rina”. Srećom, sve je ostalo samo na pokušaju.
Osumnjičeni dvojac za pljačku trgovine i frizerskog salona sinoć je oko 19 sati priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.


 DJEČAK OPLJAČKAO BAKMAZ NA KOLODVORU




Tijekom noći s ponedjeljka na utorak nepoznati počinitelj razbio je staklo na ulaznim vratima trgovine “Bakmaz” koja se nalazi na Autobusnom kolodvoru. Provalnik je, kako saznajemo od prodavačice, počinio veću materijalnu štetu na inventaru trgovine, nego samom krađom.
Naime, lopov je sa sobom odnio tek nekoliko boca alkoholnog pića i kutija cigareta, ali je u svom pohodu srušio na pod registar kasu koja se pri tom razbila. Neslužbeno doznajemo kako je policija oko tri sata na Željezničkom kolodvoru zatekla grupicu maloljetnika, a među njim i dječaka za kojega se sumnja kako je počinitelj.