Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Natječaj otvoren još desetak dana

Autor: Katarina Belić

28.04.2009. 22:00
Natječaj otvoren još  desetak dana

Foto: Adam VIDAS



Najviše poticajnih  sredstava Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva  namijenjenjih obrtnicima i poduzetnicima u 2009. godini dodijelit će se programu “Jačanje  konkurentnosti malog gospodarstva” – 55,9 milijuna kuna, i  to za projekte “Inovacijom do  konkurentnosti” i pilot projekt  “Gazele”. Dio sredstava namijenit će se poduzetništvu žena,  mladih i početnika i osoba s  invaliditetom, projektu poduzetništva u kulturi i drugima, a  ponuda traje svega još desetak  dana, istaknuto je na radionici  koja je jučer održana u Razvojnoj agenciji Zadarske županije. Sanja Peričić i Željko Pletikosa iz Razvojne Agencije te  Renata Marušić iz Udruženja  obrtnika ističu kako je cilj potaknuti sve poduzetnike da se  jave, kako bi se povećao udjel  Zadarske županije u ukupnim  sredstvima koje dodjeljuje Ministarstvo.
Cilj programa “Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva” je poticanje proizvodnje i  konkurentnosti proizvoda  uvođenjem novih tehnologija i  tehnoloških postupaka s unapređenjem postojećih. Korisnici državne potpore su proizvodni subjekti malog gospodarstva i subjekti koji pružaju  usluge vezane uz proizvodnju,  poput trgovačkih društava,  obrta i zadruga. Troškovi za  koje se može dodijeliti potpora su: uvođenje novih tehnologija, marketinške aktivnosti i tehničko usklađivanje.
– Sve one koji su zainteresirani za potpore rado ćemo  upoznati sa svim mjerama i  potporama koje se nude, uz  koje uvjete i kome su one  točno namijenjene. Stoga svi  koji imaju nekakva pitanja ili  nedumice vezane uz državna  poticajna sredstva za ovu godinu neka se jave nama i na  vrijeme i sve informacije će  dobiti na broj 492-880 ili na  našoj web stranici www.zadra.hr, poručila je Peričić.