Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na Mićanovim dvorima niknuli smještajni kapaciteti

Autor: Damir Maričić

28.04.2010. 22:00
Na Mićanovim dvorima niknuli smještajni kapaciteti

Foto: Vedran SITNICA



Raftingu, speleologiji, pustolovnom turizmu, aktivnom odmoru, team buildingu, gastronomiji, afirmaciji eno i etno ponude Bukovice i Kotara pridružit će se i smještajni kapacitet usklađen s eko normama Europske unije i pogodan za njihove fondove, ali i interese
Riva Rafting centar i Đuro Župan bili su opet u srcu interesa zbog pete po redu regate na Zrmanji koju su proslavili. Slavilo se i feštalo i u Obrovcu i kod Seoskog gospodarstva Mićanovi dvori, koje se nalazi u selu Kruševo, zaselak Župani, neposredno iznad kanjona rijeke Zrmanje.
Nije nam namjera vraćati se na mnoštvo odrađenog u ostvarenju vizije jednog drugačijeg turizma tamo gdje se rijetki ohrabre iskušati ga.
Neposredno uz konobu na gospodarstvu koje okružuje nedirnuta priroda nalazi se terasa kapaciteta 250 sjedećih mjesta. Mnogi su kombinirajući to s raftingom, kajakom, šetnjom, užitkom u prirodi iskušali ovdašnju gastro i eno ponudu baziranu na izvornosti.
Novum je postavljanje 10 pokretnih kuća sa 20-ak soba u ovom prostoru. Voda i odvodnja su tu, a ugrađenim pročišćivačem po ekološkim standardima EU dobivena industrijska voda koristi se za zalijevanje. Projekt je izgraditi vrt koji će uz zatečene hrastove biti dopunjen mediteranskim biljem, a na velikom prostoru postavit će se malen broj kuća, tako da će užitak predstavljati prostor. Sve kućice imaju svu opremu, a prema riječima Župana ne plaši se popunjenosti:
– Jer razvijamo jedinstveni proizvod koji ljudi prepoznaju, a uz sve već afirmirane projekte, radimo na oplemenjivanju i ponudi ne samo podvelebita i Velebita, Zrmanje, Cerovačkih pećina, već i afirmaciji Ravnih kotara i Bukovice. Planova je i dalje puno, podrazumjevaju i konje, bazen, manji, ali ciljani wellness. Krenut će se s konačnim buđenjem i k vinskim putevima i stazama maslinova ulja. Ponuda će u biti obuhvaćati cijelu Zadarsku županiju od uključivanje svakog važnijeg kulturnog i zabavnog programa u Zadru, do svih atrakcija županije, što će biti na raspolaganju ljudima željnim da prije svega provedu nekoliko dana ili tjedan u aktivnom odmoru.
– U svemu koristimo konzultante iz Bruxellesa kako bi u potpunosti slijedili njihove norme te sutra s ulaskom u EU mogli i koristiti tamošnje fondove.