Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Natječaj za specijalista, 11 tehničara i medicinskih sestara i vatrogasca

Autor: Dragana Glavočić

28.04.2010. 22:00
Natječaj za specijalista, 11 tehničara i medicinskih sestara i vatrogasca


Stanje na našem računu 31. ožujka iznosi 3,5 milijuna kuna, što znači da imamo sredstva u rezervi za plaće naših djelatnika. Zs sve naše potrebe, kao što su lijekovi, gorivo, živežne namirnice imamo zalihu u iznosu od 780 tisuća kuna, kazao je Labura


Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Ugljan u utorak je održalo 3. redovitu sjednicu, kojoj su nazočili ravnatelj Darko Labura, četiri od pet članova Upravnog vijeća, pomoćnik za financije Božidar Švorinić i Mirko Bilić, pomoćnik ravnatelja za pravne poslove.
Dnevni red obuhvatio je verifikaciju zapisnika s prethodne sjednice, izvješće o poslovanju Bolnice u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2010. godine, prijedlog plana zapošljavanja u 2010. godini te izvješće povjerenstva za bolničke infekcije za 2009.
U prva tri mjeseca Psihijatrijska bolnica Ugljan pozitivno je poslovala te je, kako je kazao Labura, u plusu 328 tisuća kuna.
– Ova brojka pokazuje da se nastavlja trend pozitivnog poslovanja. Prošlu godinu završili smo pozitivnim poslovanjem te smo u plusu bili 840.000 kuna. Stanje na našem računu 31. ožujka iznosi 3,5 milijuna kuna, što znači da imamo sredstva u rezervi za plaće naših djelatnika. Za sve naše potrebe, kao što su lijekovi, gorivo, živežne namirnice, imamo zalihu u iznosu od 780 tisuća kuna, kazao je Labura.
Na sjednici je usvojen Prijedlog plana zapošljavanja za 2010. godinu. Uobičajeno je da bolnica svake godine zaposli po jednog doktora medicine te ga uputi na specijalizaciju, pa će tako i ove godine.
– Raspisali smo natječaj za specijalista psihijatra te nam se javio jedan iz Psihijatrijske bolnice na Rabu. Također, raspisat ćemo natječaj za ukupno osam tehničara i medicinskih sestara pripravnika te za tri medicinske sestre i tehničare čija je pripravnost završena, kazao je Labura dodavši da će tražiti i jednog vatrogasca jer to zahtjeva PU zadarska zbog određenih normativa sigurnosti.
Također je na sjednici usvojeno izvješće povjerenstva za bolničke infekcije u 2009., kao i prijedlog plana i programa razvoja u razdoblju od 2010. do 2013. godine.