Prvo vozilo pa vatrogasni dom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Po završetku sjednice novo je vatrogasno vozilo blagoslovio župnik don Marinko Jelečević

Održana je redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad-Paklenica osnovanog 27. lipnja 1982. godine. Društvo broji 30-ak članova  koju su spremni intervenirati u propisanom roku.

Skupštinu je otvorio i njome predsjedavao predsjednik DVD-a Starigrad Zlatko Marasović. U njenom  su radu pored zapovjednika Ante  Marasovića i članova sudjelovali i  gosti, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović, glavni županijski zapovjednik Željko Šoša i načelnik Općine  Starigrad Krste Ramić.

Članovi DVD-a su prihvatili financijsko izvješće i izvješće o radu u  2009., te usvojili iste za 2010. godinu.  Također, predstavljeno je i novo vatrogasno vozilo marke "mercedes  atego", vrijednosti 1,5 milijuna kuna i  kapaciteta 7000 litara, kojeg je DVD  dobio zahvaljujući velikoj angažiranosti načelnika općine, Krste Ramića.

- Bilo je dosta posla koje je trebalo  odraditi kako bismo ovu cisternu iz  državnih rezervi dobili na korištenje,  i moram reći kako očekujem da ju  čuvate kao "svetinju", kazao je Ramić, dodavši kako je Općina u planu  imala i izgradnju novog vatrogasnog  doma, no došlo je do problema u  imovinsko-pravnim odnosima. Ipak,  očekuje kako će uskoro i ti problemi  biti riješeni. Plan je također u budućnosti uposliti nekoliko profesionalaca, što se također pokazalo  nužnim, no prvenstveno je trenutni  prioritet sanacija postojećeg spremišta, kako bi vozila ostala sačuvana.

Rad DVD-a, kao i angažman  načelnika Ramića po pitanju vatrozaštite pohvalili su i čelni ljudi vatrogastva u Zadru, Kažo Kolanović i  Željko Šoša. Obojica su se složila  kako je DVD Starigrad jedno od  najboljih i najbolje opremljenih  društava na području naše županije,  te obećali daljnju pomoć bilo u financijskom ili edukativnom smislu.  Pritom su poručili da su mladi jamstvo za daljnje postojanje DVD -a,  uopće.

Zadovoljstvo zbog novog vozila  iskazali su i predsjednik i zapovjednik DVD-a Starigrad, Zlatko i  Ante Marasović, naglasivši kako napokon imaju pravo vozilo za izlazak  na intervenciju. Plan je da se u protupožarnoj sezoni u DVD-u Starigrad i ove godine uposle tri sezonska  vatrogasca, a prednost će imati oni sa  vozačkom dozvole C kategorije. Istaknuo je da su podgorski vatrogasci  itekako zadovoljni načinom kako ih  financijski prati Općina Starigrad i  Vatrogasna zajednica ZŽ.

- Očekujem da ćemo zahvaljujući u  prvom redu razumijevanju i pomoći  naše Općine te pomoći VZ Zadarske  županije i Državne uprave za zaštitu  i spašavanje realizirati gradnju vatrogasnog doma što bi bilo od velikog  značaja za nas vatrogasce, zaključio  je predsjednik Marasović pošto se  zahvalio svim članovima DVD-a koji  su na bilo koji način sudjelovali i  pomogli u većim ili manjim aktivnostima Društva.

Po završetku sjednice novo je vatrogasno vozilo blagoslovio župnik  don Marinko Jelečević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno