U Izvršnom odboru UPUHH-a trebaju biti i hotelijeri iz Zadarske županije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
goran raznjevic_direktor ilirije biograd
Vedran SITNICA
Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirija d. d.

Ilirija d.d., turistička tvrtka iz Biograda na Moru, do daljnjega će staviti u mirovanje članstvo u Udruzi poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, kao i obveze koje proizlaze iz njega.

Naime, Ilirija d.d. u ime hotelijera iz Zadarske županije podnijela je, 5. ožujka 2010. godine, zahtjev za delegiranjem minimalno jednog predstavnika hotelijera iz Zadarske županije u izvršni odbor UPUHH-a, ali naš zahtjev na sjednici izvršnog odbora, održanoj 30. ožujka 2010. godine, nažalost nije usvojen.

S obzirom da turističke tvrtke s područja Zadarske županije ostvaruju 10 posto svih noćenja hrvatskog turizma te činjenicu da smo pored gospodina Gorana Ražnjevića iz Ilirije d.d. u Hrvatskoj zadruzi hotelijera u izvršnom odboru imali još jednog predstavnika i to gospodina Franu Skoblara iz Turisthotela d.d. smatramo da je novoosnovana udruga, pravna nasljednica HUH-a, trebala prilikom razmatranja našeg prijedloga uzeti u obzir gore navedene razloge.

Također, mišljenja smo da u Izvršnom odboru UPUHH-a pored predstavnika hotelijera iz svih ostalih dalmatinskih županija obavezno trebaju biti predstavljene i tvrtke nositeljice turističkog razvoja i organiziranih dolazaka, odnosno hotelijeri iz Zadarske županije. Predstavnici hotelijera koji nas zastupaju u Izvršnom odboru UPUHH-a ne mogu adekvatno, primjereno i efikasno zastupati i štiti interese turističkih tvrtki iz naše županije, posebno stoga što niti ne obavljaju turističku djelatnost na našem području.

Dok se ne promijeni stav i odnos Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske prema hotelijerima s područja Zadarske županije, odnosno dok ne budemo ravnopravno i adekvatno zastupljeni, kao i hotelijeri iz drugih regija odnosno županija pa makar to značilo i sazivanja Skupštine i promjenu njenog Statuta, do daljnjega odnosno do prihvaćanja našeg zahtjeva udruge koja ju svjesno zaobilazi, a istovremeno se smatra vodećom hrvatskom strukovnom udrugom u hotelijerstvu i ugostiteljstvu koja bi kao takva morala i trebala na ravnopravnoj osnovi štititi prava i interese svih hotelijera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno